"Ne treba da bude ruskog sporta, preživećemo!"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je suspenziju ruske reprezentacije sa Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu 2018. godine.

Ostali sportovi 07.12.2017 | 17:30
"Ne treba da bude ruskog sporta, preživećemo!"
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) suspendovao je Olimpijski komitet Rusije sa Igara u Južnoj Koreji, ali je ruskim sportistima dozvoljeno da učestvuju na Igrama

Oni će moći da se takmiče kao neutralni takmičari, pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne. 

"Nikako ne mogu da nas sruše. Ni svetskim ratom, ni raspadom Sovjetskog Saveza, ni sankcijama… Mi preživljavamo. Ne treba da bude ruskog sporta. Svetske prognoze nisu planirale oživljavanje Rusije kao sportske sile: omladina je već trebalo da spava, na stadionima da budu prodavnice odeće, a treneri da rade za druge reprezentacije“,napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ona je takođe istakla dostignuća ruskih sportista. Pored toga, prema njenim rečima, sport u Rusiji postao je jedna od nacionalnih ideja.

„Sve vreme pokušavaju da nam dokažu besmislenost svega našeg — načina života, kulture, istorije, a sada i sporta. Da li boli? Vrlo. Dušom i srcem sam sada uz naše sportiste. Da li ćemo preživeti? Da“, dodala je Zaharova.

Ruski olimpijski komitet, ali i predsednik države Vladimir Putim, najavili su mogućnost bojkota takmičenja, koje startuje u Južnoj Koreji devetog februara, ukoliko im učešće bude zabranjeno.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

popara

07.12.2017 16:50

Ovalo velika drzava da nema nekog proizvoda koji se prodaje svuda,telefona,automobila,kompjutera....drzava kao jedna ogromna benziska stanica,bez nuklearnog oruzja bi imala status kao ,Banglades.Steta pa su prevarili Ukrajinu i oduzeli joj nuklearno oruzje.

ODGOVORITE
Name

smijesno

07.12.2017 18:02

Imas brate smijesno razmisljanje pa nisu kompjuter i mobilni jedina stvar na svijetu.Proizvode ono ucemusu uvijek bili dobri naoruzanje.Od naoruzanja covjecanstvo nikada nije imalo srece ali zar SAD nisu najveci proizvodjac i prodavac naoruzanja.A ne od prodaje kompjutera