Predsednik OK Rusije: Razmotrićemo učešće na ZOI!

Predsednik OK Rusije Aleksandar Žukov rekao je da je sportistima te zemlje potrebno vreme kako bi razmotrili da li će učestvovati na Zimskim OI u Pjončangu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Međunarodni olimpijski komitet (MOK) suspendovao je Olimpijski komitet Rusije sa Igara u Južnoj Koreji, ali je ruskim sportistima dozvoljeno da učestvuju na Igrama.

Oni će moći da se takmiče kao neutralni takmičari, pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne.

Žukov je naveo da će ruski sportski zvaničnici i sportisti razgovarati i razmotriti sve opcije pre donošenja konačne odluke o učešću, ali nije naveo kada će se taj sastanak održati. 

Dvostruka svetska prvakinja u umetničkom klizanju Evgenija Medvedeva nije danas mogla da kaže da li će na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama učestvovati kao neutralni sportista. 

"Razgovaraćemo još o tome, još je rano za takva pitanja", rekla je ona. 

Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno izjavio da bi bilo ponižavajuće da se sportisti iz te zemlje takmiče bez nacionalnih simbola. 

Počasni predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Leonid Tjagačev rekao je večeras je bi sportisti te zemlje trebalo da se takmiče u Pjongčangu kao neutralni sportisti. 

"Dozvolite mladim sportistima koji se nisu takmičili u Sočiju da učestvuju, neka pokažu da smo iz Rusije i da nismo izgnanici", rekao je on.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.