Komemoracija u dvorani “Lisinski“

Komemoracija Slobodanu Praljku, koji je izvršio samoubistvo u haškoj sudnici, biće održana u ponedjeljak tačno u podne, u dvorani "Lisinski" u Zagrebu.

  • Vijesti
  • Region


Kako prenose hrvatski mediji, pred četrdesetak generala koji će na komemoraciju doći u svečanim uniformama, o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta.

Klapa Drača iz Mostara izvešće pjesmu "To je zemlja dide mog", prije himne koju će otpevati klapa Svetog Juraja hrvatske ratne mornarice, a kako navodi Index.hr, recitovaće se i Šekspir...

Portal net.hr čak navodi da će Gundulićevu "Himnu slobodi" odrecitovati glumac Dragan Despot, a na stolu će biti samo jedna ruža.

Od Praljka, koji je u Hagu pravosnažno proglašen krivim za ratne zločine u BiH, javno će se oprostiti i Hrvatski generalski zbor.

"Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenario je iskoordiniran sa porodicomi i najbližim prijateljima", kazao je za RTL Pavao Miljavac, predsjednik zbora.

Praljak se prije nedelju dana ubio u sudnici Haškog tribunala, popivši otrov, nakon što mu je potvrđena prvostepena presuda na 20 godina zatvora za ratni zločin nad muslimanima u dijelu BiH.

Šestorici čelnika takozvane "hrvatske republike Herceg-Bosne" Haški sud je pravosnažno izrekao ukupno 111 godina zatvora za zločine nad muslimanima u BiH: Prliću 25, Stojiću, Praljku i Petkoviću po 20 godina, Choriću 16 i Pušiću 10 godina zatvora.

Presuda je, pored toga, utvrdila i da je Hrvatska izvršila međunarodnu agresiju na BiH, te da je na čelu sa tadašnjim državnim vrhom, prije svega predsjednikom Franjom Tuđmanom, počinila udruženi zločinački poduhvat sa ciljem etničkog čišćenja dijela BiH.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI9
POŠALJITE PORUKU

Bravo!

06.12.2017 08:47

Samo se reklamirajte, neka cijela planeta vidi zločinačku državu. Ne bih kupio ništa hrvatsko, taman da mi za lijek treba, mamicu im fašističku jbm! Samo da se ona stoka iz lištice malo uzdigne, da ih transportujemo kod one žute kuje u maticu, neka ih zadoji i nahrani!

Ti tek sada uvideo da su Hrvati fasisti/ustase..

Xxx

06.12.2017 09:14

Poslednji kineski car

06.12.2017 10:02

Eto, zapad tj. Merkelova i EU će uvesti sankcije Dodiku što podržava i brani generala Mladića. Ako kažemo, u redu, nemamo ništa protiv jer se presude Suda netrebaju komentarisati niti podržavati osuđeni za ratne zločine, šta onda da EU uradi sa Kitarevićkom ,Plenkovićem i Čovićem i njihovim komentarima kako je Haški Sud zločinački i politički? šta sa HDZ-om i Hrvatskim Saborom i minutom ćutanja za osušenog ratnog zločinca? Ja sam davno shvatio da ti EU zvaničnici ništa dobro niti rade niti misle ovim prostorima i narodima jer selektivno gledaju na iste stvari i samo prave pometnju, razdor i probleme...

Xc

06.12.2017 10:27

Nikom od njih nije stalo do Praljka kao ni do lanjskog snijega, sve to je dodvoravanje biracima za sledece izbore.

Upravo! Nikome njima nije stalo do naroda. Ovo je samo folklor za glupe gradjane. Kako je narodu najbolje otidji na autobusnu stanicu .Svi oni koriste jedtine retorike da dobiju glas i vlast.

He

06.12.2017 12:29

Svaka njima čast kako poštuju zaslužne ljude i kako im odaju počasti. Srbi su najgori i ne treba im neprijatelj, oni sami sebe uništavaju.

Ojha

06.12.2017 21:40

Eh

06.12.2017 10:49

U sta okrenuse. A kako je Meri Cetinic nekad lijepo pjevala....

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.