Zvijezda Holivuda tužna i usamljena

Kolekcija pisama američke glumice švedskog porijekla Grete Garbo, koja će se uskoro naći na aukciji, otkrivaju koliko je ova najenigmatičnija zvijezda Holivuda bila usamljena.

  • Magazin
  • Zabava


Kolekcija od 36 pisama, napisanih između 1930. i 1940. godine prikazuju "usamljenu i izolovanu ženu", prenosi BBC.

Garbo, koja je bila distancirana od medija, uprkos ogromnoj slavi, sve do smrti 1990. godine ostala je velika misterija.

Kolekciju pisama u prodaju će 12. decembra pustiti londonska aukcijska kuća Sotbi.U pismima, koje je Garbo pisala bliskim prijateljima u Švedskoj, opisivala je svoju depresiju i kako je život na Beverli Hilsu željela da zamijeni za švedsku prirodu.

"Posljednjih nekoliko dana ovde su tako sivi i dosta razmišljam o Tistadu. O ljetima tamo kada pada kiša i kada nas obuzima ta čudesna melanholija", napisala je Garbo u jednom od pisama.

Ona je napisala da je u Holivudu skoro uvijek sama i da često razgovara sama sa sobom.

"Vozim se na plažu i šetam i to je uvijek čudesno. Ali to je to", napisala je u pismu upućenom Mariji Vahtmajster, švedskoj grofici 1939. godine.

Ona je pisala i kako je razočarana izmjenama napravljenim u filmu "Žena sa dva lica" u kome se posljednji put pojavila na velikom ekranu, 1941. godine.

Garbo je snimila 28 filmova i bila je poznata kao "božanstvo", ali i kao veliki pustinjak - odbijala je da daje intervjue, autograme, da se pojavljuje na premijerama i da odgovara na pisma obožavalaca dok je živjela na Beverli Hilsu.

Nakon što se penzionisala, kao 30-godišnja žena, preselila se u Njujork i živjela sama u apartmanu na Menhetnu.

Nikada se nije udavala, niti je imala djecu.

Početna cijena njenih pisama, u kojima opisuje detalje života u Holivudu, a koja su čuvali njeni prijatelji, procijenjena je na 15.000 do 20.000 funti.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

сердар Јоле

05.12.2017 20:48

Можда јој је недостајао Сердар Јоле https://www.youtube.com/watch?v=YTG9x7lCUU8

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.