Ruski novac za rušenje DNS-a

Milorad Dodik nije oprostio Marku Paviću obaranje projekta prodaje rudnika “Ljubija” Evgeniju Zotovu, vlasniku firme “Israeli investment group” (IIG).

  • Vijesti
  • Republika Srpska


“IIG” nije nikakva kompanija iz Izraela, već je riječ o ofšor firmi sa Dominikanskih ostrva.

Mediji su objavili da iza banjalučke “IIG” stoje Israeli Investment Group – Overseas Inc sa ostrva Komonvelt Dominika, „Topgreen“ d.o.o. Laktaši i preduzeće „Lavi“ d.o.o. Banjaluka.

Narodna skupština, polovinom maja ove godine, spriječila je prodaju rudnika Zotovu, a ključni su bili poslanici DNS-a, koji su, zajedno sa opozicijom, glasali protiv prodaje “Ljubije”. Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a, nije glasao kao i svoje stranačke kolege - bio je suzdržan.

Tokom višemjesečne sapunice o prodaji “Ljubije”, koja je prethodila glasanju, Pavić je izjavio da mu je Zotov prijetio.

On je, krajem februara ove godine, saopštio da trpi napade “na svom ognjištu i u svojoj zemlji” i da, kako je naveo, treba da se pazi "nekog Zotova", samo zato što ima svoj stav i svoje mišljenje.
“Ako je firma koju on predstavlja, a kaže da je to ‘Izraeli investment grup’ ista kao on onda je sve jasno”, izjavio je tada Pavić.

Prodaja “Ljubije” nije bila samo ekonomsko pitanje, već i strateško pitanje: Da su Ruski biznismeni, koji su stajali iza Zotova, kupili Ljubiju, ostvarili bi ogroman uticaj u cijeloj BiH.

Nakon što su izgubili “Ljubiju”, vrlo bitnu stratešku poziciju, što jeste bio veliki poraz, isti su krenuli u rušenje DNS-a i Marka Pavića, zajedno sa Dodikom.

Cilj je urušiti DNS do mjere da ne predstavlja značajnu političku snagu u RS, posebno ne da bude ključni faktor koji može odlučiti o vladajućoj koaliciji.Napadi na DNS, koji se najviše ogledaju kroz brojne pokušaje preuzimanja njihovih odbornika (posebno u Prijedoru, ali i drugim opštinama), kao i poslanika, traju već mjesecima. I neće se zaustaviti.

Cijela akcija urušavanja DNS-a finansira se ruskim novcem; Glavni organizatori cijele akcije su Zahar Prilepin i Mihael Zižigin, a Zotov je osoba preko koje se novac dotura u ovaj entitet.

Uz to, svim onim koji se pokušavaju prevesti iz DNS-a u kombi partije koje prate SNSD, primarno stranku Nenada Stevandića, obećavaju se značajne funkcije, velike svote novca i brojni drugi benefiti.

Pavić je uspio do daljnjeg spriječiti odlazak četvorice odbornika DNS-a (Prijedor), ali to nije završena priča, jer se i dalje na njih “juriša”; Kao i na druge značajnije funkcionere te stranke, poput Mirka Sovilja, direktora prijedorske bolnice.

Mediji su ranije objavili da je za finansiranje proruske stranke u ovom entitetu obezbijeđeno 800 hiljada maraka.

slobodanvaskovic.blogspot.ba

KOMENTARI52
POŠALJITE PORUKU

Klika

05.12.2017 20:40

Szevandic papak

Ima li gdje Žugića i njegovi pajtaša advokatića koji otimaju od naroda. Samo ti ustupaj predmete pod nadzorom si !!!

Radnik

05.12.2017 21:47

Došao đavo po svoje! Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Pavić očito nema hrabrosti da se suprostavi Baji, jasno je da je mnogo uvučen u sve i svašta a ova koalicija neprekidno i radi sve i svašta. Pavić očito još neshvata da ga je Baja potrošio i da se jedino može spasiti svojim otklonom od SNSD-a.

Borac

05.12.2017 22:34

Ako ima neko da se "srusi" za dobrobit RS-a onda je to Dodik. On je RS vec ekonomski urusio sa nestrucnim radom i mafijaskom strukturom vlast.

antipapak

05.12.2017 23:29

Borac, ako raskinu s SNSDom,. a Beograd i ruski novac, omoguce SNSDu da opet pobijedi, u koaliciji s papcima, DNS prestaje postojati, to je problem za Pavica. I Cubrilovic mu je takodje problem, jer vofi racuna o sebi a ne o DNSu.

***

06.12.2017 04:24

Zato je dodik vlasnik Delta Planet . Snalazljiv covjek.

Uh

06.12.2017 07:01

A jel ovo novinar ili vidovita Zorka!?? Ha ha ha, smešno, jel gleda u grah ili kuglu?

Gojko

06.12.2017 07:04

Кажете да је Павић "увучен" и да је "радио све и свашта" скупа са "бајом" и режимом "који је радио све и свашта". Па због чега би се ико од нас који смо противници режима нервирао због Павића и жалио за његовом судбином као и судбином његове партије? То што се они између себе сукобљавају је само због тога што би сви они да глођу кости напаћеном народу јер је само то преостало. Све остало су већ пождерали. Мени је једино симптоматичан наслов јер се ради о неколико људи са РУСким именима и презименима и њиховом новцу који нема никакве везе са државом РУСИЈОМ. Баји није проблем да нађе сумњиве "инвеститоре" са сумњивим капиталом јер је и сам из тог миљеа а , како Ви кажете , Павић је "јадан" увучен у мутне работе.

Re "Borac" RASPUCHIN

06.12.2017 08:12

Čmarko se nakro u rudniku gada na sud pa na robiju,đubre najodvratnije.

javni tužioc

06.12.2017 17:33

Pavić treba da shvati da sekta ne oprašta i da će mu natovariti velike probleme Dodik i banda.Hitno mora da pregleda stranku i pripremi ozbiljnu odbranu,prvo u Prijedoru pa onda i dalje jer je inače uništen.

Seljak

06.12.2017 20:29

Eno u šipovu napustili DNS. Pogodite kojoj stranci se priključuju. Paviću lagano te istiskuju. Tako i treba , preskup si i puno tražiš i uzimaš.

Nn

06.12.2017 23:05

DOSO VAM JE KRAJ PAVICI

05.12.2017 20:47

Ma vi 10g na celu sa Pavicem virite iz Dodikovog medzunozja. Svakodnevno ste gledali i podrzavali unistavanje i pljackanje RS.Isto to vazi i za Dzokica prodo je srpsku za ministarsko mjesto, Pavic i Dzokic nista nisu bolji od Stevandica-bar njega znamo kao ljigavca

Da hoce malo stati na kraj i ovom Popovicu iz Lopara sto je direktor terme,i on se ponasa kao da je Rite-Ugljevik njegova djedovina. A oko njega sve sami akademici sa privatnih fakulteta koji su sa 2.2 prosjekom zavrsili osnovnu skolu. Pozdrav napacenom narodu i kada dodju izbori neka misli svojom glavom...

Majevica

05.12.2017 21:47

Tako je Majevica. Popovic je najgori hoštapler i pljačkaš. RiTE Ugljevik će zaviti u crno, kadar DNS. Samo ga Pavić drži, svi ostali u DNS su protiv njega i on će i biti uzrok cijepanja DNSa koji SNSD željno iščekuje. Živi bili pa vidjeli, DNS će se pocjepati oko RiTE Ugljevik....

Jarić Aragosta, SAS Priboj

05.12.2017 23:13

Tako je. Zivi bili pa vidjeli to cijepanje cim prije da se ukloni taj diktator sa Rite,on ni na parkingu Rite-a nezna da zavede red a kamoli u firmi...

Majevica

06.12.2017 12:26

Pavić uskoro se seli na Pašinac,a Popović je studiro u Novom Sadu 14 godina ostalo je privatno dokupio.

tako je

06.12.2017 18:41

Contra

05.12.2017 20:48

“Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a, nije glasao kao i svoje stranačke kolege - bio je suzdržan”. Ovo je vrlo simptomatično u cijeloj ovoj priči...Od tada je Čubro i otvoreno i sve više postao Bajin igrač a sve manje Pavićev letač. Lični Čubrini interesi su u pitanju. Obećana mu je konkretna cifra, a o koliko je miliona riječ, naći ću načina da dojavim Vaskoviću i on će to najbolje u eter gurnuti. Uglavnom, uskoro će sve biti jasnije. Ipak, nije mi namjera da ovdje branim Pavića - višedecenijskog Bajinog kapitalca i saradnika u mnogim nečasnim radnjam u donošenju nakaradnih zakona koji nas sve koštaju. SNSD sekta + DNS ublehe = sigurna propast Srpske i njenih ljudskih, prirodnih i svakih drugih resursa.

Od rijeci do rijeci - 100% si u pravu. Hazar Livne (Pantelija Topalovic) nece odustati od otudjenja Rudnika.

Ma

05.12.2017 21:59

CONTRA U PRAVU SI .TO JEST BLIZU SI ČUBRILOVIĆ ĆE DOBITI I LOVU I POSLOVE ČUBRILOVIĆEVI KAMIONI I BAGERI UVELIKO RADE PO SRPSKOJ A PAVIĆEVI KAMIONI LEŽE U PRIJEDORU NAKON ŠTO SU IZVUKLI I ZADNJU PARU IZ OPŠTINE I TOPLANE NASIPAJUĆI PUTEVE I PREVOZEĆI DRVA ZA NOVU TOPLANI .FIKTIVNIM RAČUNIMA I NORMALNO SKIDAJUĆI JALOVINU U RUDNIKU OMARSKA DOK SU ZA TO VRIJEME RADNICI I MAŠINE OD RUDNIKA BILI NA ČEKANJU ALI TO JE ZA ISTRAGU OVDE JE PROBLEM ŠTO VASKOVIĆ PRAVI OD PAVIĆA ŽRTVU A NE PIŠE DA SU PAVIĆ I DODIK ZAJEDNO OVU ZEMLJU U ZADNJI PETNESTAK GODINA OPLJAČKALI I OJADILI .NEKO VIŠE A NEKO MANJE,VASKOVIĆ ILI NEZNA ILI JE NEŠTO DRUGO U PITANJU ŠTO NE ISTRAŽUJE KOLIKO JE PAVIĆEVO BOGATSTVO SAMO U PRIJEDORU SRBIJI CRNOJ GORI BEČU NIJE PAVIĆ NIKI PATRIOTA KAO NIJE DAO DA SE PRODA RUDNIK .NIJE SMIO ZA ŽIVU GLAVU JER TAD BI SE VIDJELO DA PREKO MILIJARDU MARAKA OTUĐENO PREKO RUDNIKA OMARSKA U ČEMU JE PAVIĆ BIO GLAVNI AKTER A NA ŠTETU OPŠTINE PRIJEDOR I R SRPSKE ZASLUŽIO JE STARI SM... JOŠ PUNO GORE

MARKO

06.12.2017 07:52

Čorokalo zna Vaskovića poodavno, možda su oni nešto dogovorili..a zna se da je on Pavićev čovjek.

Re Marko

06.12.2017 10:17

Q7

05.12.2017 20:51

DNS lopovska stranka...gori su i od SNSD-a...Nesic i kompanija... Pavicev (tim za reketiranje)!

Ima li iko normalan u ovoj državi da konačno uhapsi tok Kaja MG mind, zajedno sa Tegeltijom koji nemilice kradu narodne pare i uništavaju državu, tu im pomaže Nenad Nešić koji uz njihovu suglasnost uništava javno preduzeće Putevi Republike Srpske , a za to ima podršku i Pavića to jest Dns -a, pored tog kriminala hitno uhapsiti Željka Kovačevića razvaljuje Elektroprivredu puneći svoje džepove i svoje porodice , I sve direktore Dns treba pohapsiti jer su javna preduzeća privatizovali , to Je Dns !!!!

Ima li iko normalan

06.12.2017 07:47

Podrska

05.12.2017 20:55

Treba maximalnu podrsku dati Zotovu da unisti ovu sektu

Stevandic je docekao svojih 5 min i On je alternativa i mozda sad daje bolje uslove pa ovi iz DNS PRELETE I NAKUPI NA IZBORIMA 3-5 POSLANIKA.I ONDA DNS ODE U ISTORIJU.POSTANE MINISTAR TAKO SE POSTAJE PRAVI IGRAC

ALTERNATIVA

05.12.2017 22:17

da je dr Stevandić ozbiljan igrač dugo vremena. A da Ujedinjena Srpska raste to je neminovnost.

činjenica

05.12.2017 22:48

Takodje je ružno pisati sam o sebi, narcisoidno...a to vodi u psihopatiju.

Re činjenica

05.12.2017 23:45

Nazalost covjek je odavno psihopata i narcis :( zakljucak iz licnog opaznja u direktnim kontaktima i razgovorima

Re Re cinjenica

06.12.2017 08:32

Pozdrav iz Posavine.ps 14.12.

činjenica

06.12.2017 09:04

Ponudi dokaz za svoje tvrdnje, pa će ti neko povjerovati u nebuloze koje govoriš!!?? Od Kaje nema boljeg privrednika i čovjeka u ovoj Bosni i Hercegovini, raspitaj se malo šta ljudi jede hljeb zahvaljujući njemu, šta je iz siromaštva podigao i sl.

Marko Sarajevo

25.12.2017 12:18

kogde

05.12.2017 21:45

najveci problem u DNS je Cubrilovic koji radi za lopova dodika . Pavic treba da ocisti Cubrilovica i pistavi nove ljude . Tacka. inace mu stranka ode u propast. I drugo, ako ne ulozi lovu u kampanju i prave ljude, dzaba mu sve.

Kozomara

05.12.2017 21:46

Vasković sve opisa pljačke osim Gatačke termoelektrane.Daj malo i to

Tamo nema vise sta da se pise sve je opljackano jos samo da hrvati uzmu svoje i mogu kljuc u bravu i polako de se iseljavaju :(

Re kozomara

06.12.2017 08:33

Mira K.

05.12.2017 22:46

Čubrilović je od Baje dobio nalog da ga Stevandić stalno mijenja i mlati onim čekićem u skupštini. Vala i neka je. Čubro je ionako ne zna vodit skupstinu. Stvarno ce biti upamcen kao najgori predsedavajuci Nsrs u njenoj istoriji. I zato mu treba pomoc dodika a Dodik favorizuje Stevandica koji to odlucno radi. E sad, zato se Cubro mora dodvorit Dodiku ali je doktor vec zauzeo povoljniju poziciju.

pa Čubro je govefo koje nije znalo ni skupstinu voditi.

Milko

06.12.2017 00:16

Relja

05.12.2017 23:40

Odlaskom nekih DNS u Prijedoru bi samo ojačao i još više osnažio. Kako nikako da pozovu prave karike DNSa, ako hoće da ga sruše. Pavić poslije ovakve pisanije ispada samo jači. Pobjedio je Dodika i Zotova a evo i Stevandića jer od prelaska 4 odvornika nema ništa. Ni Sovilj neće nigdje, pametan je on čova, uz Marka su mu leđa najsigurnija.

sve bolnice. med.centri, klinike, domovi zdravlja, ambulante, ordinacije.., u debeloj buli su. Nikada više ljekara u politici, a nikada gore stanje u zdravstvu. I ne samo u zdravstvu. Na granici katastrofe, apokalipse. Valjda je tu čvorište problema i ključ rješenja.

Ništa novo,

06.12.2017 10:06

BOBA

05.12.2017 23:53

VAŽNIJE OD SVEGA TOGA JE KOLIKO PRIJEDORSKA BOLNICA GRCA U DUGOVIMA .TO BILO JE NA BN TELEVIZIJI.DA LI GA JE GOSPODIN PAVIĆ ŠTITIO NARAVNO DA JESTE .SVAKO LETI SVOME JATU MISLIM NA SOVILJA I STEVANDIĆA NAJODVRATNIJEG LIKA ULIZICU ŠTO SE RIJETKO RAĐA KARAKTER ISPOD NIVOA.POZDRAV VASKOVIĆU LEGENDI NOVINARSTVA.

E Bobo, jel' i ti znaš ko je Zahar Prilepin?

Aaaa

06.12.2017 12:53

zeleni Bileća

06.12.2017 00:28

Pregonite u kometarima. Preporučujem da pogledate u četvrtak u deset na veče Zabranjeni Forum i našeg Lazarevića sa ostalim predsjednicima partija. Kad njega čujete uživo, onda se određujte prema raznim Stevandićima. Nadam se da je pošteno?

Piksi

06.12.2017 00:48

Vaske, šta bi sa Prointerom, m:tel i Grand trade, Prijedorputevima ili Integralom?

Samo da bagra siđe sa vlasti

06.12.2017 02:35

Ma staru fukaru Pavića svakako treba rušiti, dovoljna je činjenica da je u koaliciji sa glavnim kriminalcem Dodikom. A narod, pamet u glavu, neka pazi kako će u buduće glasati.

borac

06.12.2017 06:51

Baja Zotov.

Trule je da trulije ne može biti

06.12.2017 07:24

Ne zna se ko je od koga veći gad u politici. Zato je ovako kako je. Fuj, gade mi se . Nije ni čudo što mladost bježi odavde , jer ne može da podnese ove smradove koji samo svoje guzice gledaju.

PD B

06.12.2017 08:01

BORBA IZMEĐU DUDUKA I ČMARKA KO JE BOGATIJI. OBA U ĆUZU

Пишите ћирилицом

06.12.2017 08:42

Ово је само тезга гдје се продаје магла у најлон кесама црвени кмера. Њима треба само ваш глас, ништа више, и ништа више осим магле добити нећете.

Aaaa

06.12.2017 12:51

"Glavni organizatori cijele akcije su Zahar Prilepin ..." ????!!!! Pa dobro Vaskoviću pobogu, znam da si stručnjak za impresionirati neuke i neobavještene ali gdje nađe baš Zahara Prilepina !?? Zar je zaista tako teško ukucati ime u pretraživač i saznati ko je u stvari Z.Prilepin. Voimjaoca!

BOBA

06.12.2017 14:10

ČITALA SAM I TEKAKO ŽIVIM PUNOM PAROM MENE SVE ZANIMA .KNJIGE ZAHARA PRILEPINA SU EKSTRA IZMEĐU OSTALOG "GREH".BRAVO ZA MOG DRUGA SA PORTALA ŽELIM MU SVAKO DOBRO.

Pa daj onda, 'leba ti, reci ovom Vaskoviću kojeg obožavaš da se ne blamira ovoliko potežući Zaharovo ime u kontekstu nekog Marka Pavića i ostalih munja.

Aaaa

06.12.2017 14:30

dodo

07.12.2017 08:14

Godo izgubices izbore bez marka pavica nedajga rusiti nemas dovoljno papaka niti podrepa jedino akosi kupijo izmetbegovica poturiceonda mozes alaliti pavica

Moje misljenje

07.12.2017 08:52

DNS i treba srusiti. Jako puno stete su napravili. Znaju da bez koalicije s njima SNSD ne moze forimirati vlas i samo to koristi da ucjenjuje. Pri tom samo traže funkcije o koje će se okoristiti i nikad ni za sta nisu odgovorni, jer je sva odgovornost ipak na SNSD. Mozete me kritikovati koliko hocete, ali ja zalim za velikom koalicijom SDS-SNSD. Samo to bi bilo u interesu RS i tako bi se ove male parazitske stranke eliminisale.

Strah

08.12.2017 09:03

Bojim se da je i ovo proizvod zajednicke strategije Dodika i Pavica. "Brinu se oni za narod", kao i dr Stevandic-"Hipokrat".

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.