Počinje kinesko ludilo!

Ode još jedan iz Pari Sen Žermena! Od jednog od palnetarnih supertalenata do promašaja koji odlazi po novac u Kinu.

Fudbal 07.12.2017 | 17:45
Počinje kinesko ludilo!
Zimski prelazni rok u Evropi uglavnom služi za popunjavanje rupe i tek poneki veliki transfer, dok je u Kini to glavna pijaca i njihova verzija letnjeg prelaznog roka. Prošlog januara su kineski klubovi uzdrmali pijacu transferima Oskara, Teveza,Vitsela, Igaloa, Pata, Sorijana... A velika pojačanja spremaju i za naredni januar.

Prvi veliki posao koji je dogovoren je transfer Lukasa Moure iz Pari Sen Žermena u Peking Guam! Tako javlja goal.com, koji otkriva da se Brazilac već usmeno dogovorio sa Kinezima ali finansijski detalji nisu poznati. Na Parku prinčeva nema mesta za njega u jakoj konkurenciji. Posle dolazaka Nejmara i Mbapea, uz Drakslera, Di Mariju i Pastorea koji su odranije bili tu, Lukas Moura je postao epizodista u Pari Sen Žermenu.

Letos su ga tražili Totenhem, Inter i Valensija, ali je Brazilac rešio da ostane u Parizu i bori se za mesto u timu. Možda i zbog visoke plate od 6.000.000 evra godišnje koju zainteresovani klubovi nisu bili spremni da plate. Ove sezone je odigrao samo 72 minuta u Ligi 1 pošto je ukupno pet puta ušao sa klupe u igru. Bio je to jasan signal da Emeri ne računa na njega...

Javio se Peking koji je očigledno spreman da plati Lukasu ono što ima u Parizu, a vrlo verovatno i više od toga. Klub iz prestonice spada u red bogatijih u Kini. Lukas Moura bi tamo trebalo da se priključi zemljaku Renatu Augustu kojem igranje u Kini ne smeta da bude standardni reprezentativac Brazila. Verovatno se i Moura nada da bi iz Kine mogao opet da zakuca na vrata nacionalnog tima. Treći stranac u timu je španski napadačĐonatan Sorijano, a Moura će popuniti mesto zemljaka Ralfa kojem je istekao ugovor sa Pekingom. Upravo su Renato Augusto i nekadašnji Mourin saigrač iz Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci (igra za Hebej ) ubedili Brazilca da prihvati selidbu u Kinu. Ispričali su mu stvari zbog kojih je prelomio u glavi da prihavti ponudu Pekinga.

Lukas Moura ima 25 godina i ovo mu je šesta sezona u Pari Sen Žermenu. Došao je kao jedan od najvećih talenata svetskog fudbala u transferu teškom 40.000.000 evra. Tada su ga tražili najveći evropski klubovi poput Real Madrida, Mančester Junajteda i ostalih, ali je on odabrao finansijski primamljivu ponudu Svetaca i postao jedan od najskupljih igrača u klupskoj istoriji. Ipak, nikada do kraja nije iskazao pun potencijal o kojem je brujala planeta kada se kao tinejdžer pojavio u Sao Paulu. Najbolja sezona mu je bila prošla kada je u prvenstvu odigrao 37 mečeva, 29 kao starter i postigao 12 golova. Ipak, dolasci Nejmara i Mbapea su mu zapečatili karijeru na Parku prinčeva.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar