Zbogom Hefesito: Maskerano ide iz Barse!

Pitanje je samo gde?

Fudbal 07.12.2017 | 13:00
Zbogom Hefesito: Maskerano ide iz Barse!
"Moje vreme u Barseloni bliži se kraju i pomirio sam se s time", izjavio je Havijer Maskerano i uzdrmao temelje stadiona Kamp Nou. Jer iako on već neko vreme nije prvi izbor Ernesta Valverdea sigurno jeste jedan od igrača koji simboliše godine Barselonine dominacije. Četiri titule prvaka Španije, dva pehara Lige šampiona, 331 utakmica za ovih sedam i kusur sezona u Kataloniji… Nema se tu šta mnogo objašnjavati. Ali po svemu sudeći došlo je vreme za rastanak.

Lokalni Mundo Deportivo, koji po pravilu brani klupske interese, sada nemoćno priznaje: Maskerano nije blefirao, nije pokušao da izboksuje novi i bogatiji ugovor. Ne, njemu se zaista ide iz Barselone. I to ne na kraju sezone, već u januaru. I izgleda u Kinu, a ne u matični River Plejt kako se isprva mislilo.

Čak ni povreda Samjuela Umtitija, koji neće moći da igra naredna dva meseca, po svemu sudeći neće primorati Argentinca da se predomisli. A klub mu, zaslužio je to, neće praviti problem iako mu ugovor ističe 2019.

Maskerano je navodno već saopštio upravi kluba o želji da ide u januaru, pa u Barsi već razmišljaju o eventualnim naslednicima. Katalonski Sport kao "geftina" rešenja pominjeInjiga Martineza iz Real Sosijedada (otkupna klauzula 32.000.000 evra), BajerovogDžonatana Taa (20.000.000), te Stefana de Fraja, kome na kraju sezone ističe ugovor sa Lacijem.

Tu su još i Đerar Pike, Tomas Vermalen i Umtiti. Dvojica prvih već su u 30-im godinama.

Nema sumnje, Barseloni u narednim godina sleduje potpuni remont. Njegov deo možda će bit ii 19-godišnji vezista lionskog Olimpika Usema Auar, prenosi danas francuski Ekip. Ali to je sasvim druga tema…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar