Jaka podrška za Zapadni Balkan

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini i američki državni sekretar Reks Tilerson potvrdili su zajedničku odgovornost Vašingtona i Brisela u regionu Balkana, istakavši da obje strane podržavaju Zapadni Balkan i da region ima jasnu evropsku perspektivu.

  • Vijesti
  • Svijet


Mogerinijeva i Tilerson razgovarali su danas u Briselu o Bliskom istoku, Balkanu, Iranu i Siriji.

"Naš sastanak je pokazao da su SAD i EU posvećene bliskom partnerstvu i saradnji. Tokom našeg bilateralnog susreta razgovarali smo o četiri glavna pitanja, uključujući proces rješavanja situacije na Bliskom istoku, te podršku EU nastavku mirovnog procesa u regionu", rekla je ona.

Ona je rekla da, što se tiče Balkana, potvrđena je zajednička odgovornost u regionu, objavljeno je na sajtu "Front njuz internešenel" /Front News International/.

"Razgovarali smo, takođe, o situaciji na Korejskom poluostrvu, obnovi teritorijalnog integriteta u Ukrajini i Libiji", rekla je Mogerinijeva.

Ona je dodala da su utvrdili da se putem pregovora mora riješiti status Jerusalima kao buduće prijestonice obje države.

Govoreći o Iranu, Mogerinijeva je rekla da je za EU veoma važna primjena nuklearnog sporazuma jer je to prioritet evropske bezbjednosti.

Izvor: Srna

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Hm

05.12.2017 19:02

Da ne citam tekst ovako ukratko, sve vi lazete! Vi mozete biti prisutni i posveceni da i spavate ovdje al od toga nikakve vajde! Vi morate politicare kaznit i kad se ne mogu dogovorit opet ih kaznit i tad bi bilo nesto i nebi ni trebali biti toliko prisutni!

Sa strane

05.12.2017 21:59

Dok nismo imali vašu podršku živeli smo kao ljudi.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.