EK: Crno-bijeli u Viljnusu traže samopouzdanje!

Košarkaši Partizana gostuju Lijetuvos Ritasu u Viljnusu, u sedmom kolu Evrokupa, večeras od 18 časova.

Košarka 05.12.2017 | 15:45
EK: Crno-bijeli u Viljnusu traže samopouzdanje!
Dok su crno-beli praktično eliminisani iz takmičenja sa samo jednom pobedom do sada, Litvanci su i dalje u igri za narednu fazu sa 3-3.

Srpski velikan u duelu bivših evroligaša traži prvu pobedu nad Ritasom u Evrokupu, nakon tri poraza u dosadašnjim susretima.

"Protivnik je jaka ekipa, igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni. Mi ćemo igrati bez kalkulacija, sa željom da pobedimo i sve ćemo učiniti da to ostvarimo. Videćemo koliko su naše želje realne, ali odustajati nećemo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači kroz ovakve utakmice razvijaju",rekao je trener Miroslav Nikolić.

U prethodnom susretu dva tima u Beogradu Ritas je lako pobedio 91:80, uz 26 poena Lukasa Mavrokefalidisa.

"Prva utakmica protiv Lijetuvos Ritasa nam je pokazala kako iskusne ekipe kažnjavaju padove u igri. Mi u Viljnus putujemo sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede", rekao je 20-godišnji Aleksandar Aranitović.

Partizan će u Viljnusu biti oslabljen neigranjem kapitena Novice Veličkovića zbog povrede tetive, a neće igrati ni centar Obrad Tomić.

Evrokup, sedmo kolo:

18:00 Ritas – Partizan
20:00 Alba – Kubanj
20:00 Limož – Bilbao

Grupa C:
1. Lokomotiva 6-0
2. Alba 5-1
3. Ritas 3-3
4. Limož 2-4
5. Bilbao 1-5
6. Partizan 1-5

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar