Vučić: Srbija ne učestvuje u rušenju bilo čega na Balkanu

Odgovarajući na pitanje da li Dodik (Milorad) svojom politikom komplikuje situaciju u Srbiji, srpski predsjednik je rekao da dobro zna šta je interes Srbije, a da vjeruje da i Dodik razmišlja o interesima Republike Srpske. "Gde god možemo da pomognemo, pomoći ćemo. Ali u rušenju bilo čega na Balkanu, gde mi možemo da uđemo u problem. . . reći ću - sve što možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali u tome ne učestvujemo", naveo je Vučić.

  • Vijesti
  • Srbija


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija gdje god može pomoći Republici Srpskoj, sa kojom ima odličnu saradnju, te izrazio zadovoljstvo jer zbog toga korist imaju građani i Srbije i Srpske.

"Mi pripadamo istom narodu i da govorimo jedni o drugima bilo šta loše - bilo bi vrlo loše za naš narod i u tome neću da učestvujem", kaže Vučić, podsjetivši da postoji stereotip da je "/predsjednik Republike Srpske Milorad/ Dodik kriv za sve, a Vučić mu pomaže".

On je napomenuo i da javno kaže kada god misli da se interesi Srbije razlikuju od interesa Republike Srpske.

"Naše je da imamo najbolje odnose sa Republikom Srpskom", istakao je Vučić za Televiziju "Hepi", ocijenivši i da su "ljudi siti granica na Drini, koje je Milošević postavljao Karadžiću, i nekih drugih sukoba i stvari".

Odgovarajući na pitanje da li Dodik svojom politikom komplikuje situaciju u Srbiji, Vučić je rekao da dobro zna šta je interes Srbije, a da vjeruje da i Dodik razmišlja o interesima Republike Srpske.

"Gde god možemo da pomognemo, pomoći ćemo. Ali u rušenju bilo čega na Balkanu, gde mi možemo da uđemo u problem... reći ću - sve što možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali u tome ne učestvujemo", naveo je Vučić.

Na pitanje zašto je Dodik u Beogradu kada u Srbiju dođe neki državnik iz svijeta, Vučić je podsjetio da je Dodik u Beogradu kada se obilježavaju određeni važni događaji, a da nije riječ o bilateralnim posjetama.

On je napomenuo da je Dodik bio u Beogradu kada i ruski predsjednik Vladimir Putin u vrijeme kada je bila velika parada i obilježavanje oslobođenja Beograda.

"Na to je naravno pozvan i Milorad Dodik. A zašto da ne bude pozvan? Valjda je normalno da bude pozvan, valjda to treba da pohvalite, valjda treba da se ponosimo dobrim odnosima Srbije i Srpske", istakao je Vučić.

Kada je riječ o izjavama bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu i Metohiji, prijetnji ratom i situaciju u Raškoj, Vučić je naveo da je Izetbegović iznio svoja nadanja, što nije naivno.

"Da sam ja Bakir, nikada ne bih pričao o nezavisnom Kosovu. On je govorio i o tome da ukoliko bi Republika Srpska pokušala da učini ono za šta se on već nada da će biti priznato i prihvaćeno Kosovu, ukoliko bi neko drugi to pokušao protivno njegovim interesima, onda bi on zaratio", podsjetio je Vučić.

Na konstantaciju da je bivši lider Bošnjaka Alija Izetbegović "ostavio BiH u amanet" sadašnjem turskom predsjedniku Redžepu Erdoganu i da lideri u regionu uvijek izaberu neku "veliku" državu koja im je zaštitnik, Vučić je upitao kada je on rekao da ostavlja Srbiju u amanet nekom strancu.

"Srbija je ostavljena u amanet građanima Srbije, oni su nosioci suvereniteta u ovoj zemlji", poručio je Vučić.

(Srna)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Piksi

05.12.2017 10:03

I on i brat baš vrijedni ljudi...najviše rade po Srbiji.

Darko

05.12.2017 10:51

Vama je udaren svijetske istorije pecet genocidasa a vi se mozete koprcat koliko hocete.

Врло мудар коментар који више говори о теби него о вијести коју коментаришеш без обзира како ти је име.

Драги

05.12.2017 11:20

NEKO IZ MASE

05.12.2017 11:56

Tako je Vucicu! BiH je nezavisna i suverena drzava isto kao i Srbija!

Istina

05.12.2017 12:06

Vucicu kosta ce te Baja vlasti. A ti njega samo podrzavaj.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.