Bosić i Softić u Briselu

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić u Briselu na sastanku o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina 05.12.2017 | 07:43
Bosić i Softić u Briselu
Članovi rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić i Sakib Softić učestvovaće u radu godišnjeg sastanka Prijatelja Evrope, koji će pod nazivom „Zapadni Balkan na raskršću – novi izazovi, promjena dinamike“, biti održan danas u Briselu.

U tri sesije, u čijem će radu, osim ključnih parlamentaraca iz zemalja Zapadnog Balkana, učestvovati i visoki zvaničnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, kao i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), razmatraće se pitanja u vezi sa glavnim bezbjednosnim izazovima u regionu, posebno u pogledu uticaja spoljnih faktora na političke odnose u državama Zapadnog Balkana.

Na sastanku u Briselu biće riječi i o preprekama za razvoj proizvodnje i ekonomije, te o mjerama koje treba preduzeti s ciljem ubrzanja ekonomskog razvoja u zemljama Zapadnog Balkana.

Na skupu, koji su zajednički organiziovali fondacija „Konrad Adenauer“ i UNDP, u saradnji sa Evropskom komisijom i Savjetom za regionalnu saradnju (RCC), diskutovaće se i o tome šta Evropska unija može da uradi kako bi se poboljšala regionalna saradnja zemalja Zapadnog Balkana.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar