Donacija: Brčko dobija obdanište

Ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zoran Tegeltija i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, potpisali su danas u sjedištvu Vlade distrikta Sporazum o izgradnji obdaništa u Brčkom koje će finansirati Republika Srbija.

Bosna i Hercegovina 04.12.2017 | 21:36
Donacija: Brčko dobija obdanište
„S obzirom na nedostatak kapaciteta, ove godine za više od 200 najmlađih, objekat je od velikog značaja za distrikt i nema bilo kakvu političku pozadinu. Biće izgrađen u gradskom naselju Ilićka po svim standardima s kapacitetom za stotinu mališana, a Vlada distrikta je već pokrenula proceduru pribavljanja građevinske dozvole i obezbjeđenje ostalih uslova za početak gradnje s prvim proljećnim mjesecima naredne godine", rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.  

Kompletan iznos donacije Vlade Republike Srbije je uplaćen na račun Vlade RS, rekao je ministar Tegeltija i objasnio da sporazumi definišu metodologiju trošenja donacije uz podršku i kontrolu Vlade u Brčkom i ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj, te Grahovu, Drvaru, Glamoču i Petrovcu u Federaciji BiH.

„Drago mi je da su se u najvećem broju sredina obuhvaćenih ovom vrijednom donacijom Vlade Srbije izjasnili za objekte namijenjene najmlašima, bilo da je riječ o obdaništu ili školama. Očekujem da će zimski period biti vrijeme priprema i provođenja postupka javnih nabavki kako bi, uz punu transparentnost, sva sredstva bila utrošena u skladu s obavezama koje smo definisali ovakvim sporazumima", rekao je ministar Tegeltija.

Obdanište u Brčkom je dio donacije od pet miliona evra za infrastrukturne projekte u nekoliko opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH s većinskim srpskim stanovništvom.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar