FIBA rang lista: Srbija 2017. završila na 3. mjestu!

Amerikanci kao i do sada neprikosnoveni. . .

Košarka 06.12.2017 | 12:30
FIBA rang lista: Srbija 2017. završila na 3. mjestu!
Košarkaška reprezentacija Srbije završila je 2017. godinu na trećoj poziciji FIBA rang liste! Svetska košarkaška organizacija izbacila je poredak za decembar, na kome u samim vrhu nema promena. Prvo mesto u dalje ubedljivo drži selekcija Sjedinjenih Američkih Država, dok su drugi Španci. 

U TOP 10 promenilo se to što su Litvanci i Brazilci skočili za po poziciju, odnosno što su Argentina i Australija nazadovale za po jedno mesto. 

Najveći napredak na novoj listi zabeležila je reprezentacija takozvane države Kosovo (+10), a najviše je pala Nigerija (-6). 

Srbija je u prvom delu kvalifikacija zabeležila dve pobede, protiv reprezentacija Austrija i Gruzije.

Među prvih deset nije bilo mnogo promena, Francuska je na četvrtom mestu,Litvanija je napredovala za jednu poziciju i sada je peta, Argentina je šesta,Slovenija sedma, selekcija Hrvatske osma, deveti je Brazil koji je napredovao tri pozicije, dok je deseta selekcija Australije.

Najveći skok napravila je reprezentacija takozvane države Kosovo koja je sa 96. mesta "skočila" na 86, dok je za pet pozicija napredovala reprezentacija Sirije.

Najveći pad je zabeležila selekcija Nigerije, koja je "pala" sa 26. na 32. mesto.

Sistem bodovanja za FIBA rang listu dosta je komplikovan i u najvećoj meri zavisi od koš razlike kojm gubite ili dobijate. To je osnovni razlog što Amerikanci uvek imaju veliku prednost u odnosu na prve pratioce...

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar