Rade Zagorac: Zašto sam izabrao Betis...?

Srpski košarkaš predstavljen u Sevilji.

Košarka 06.12.2017 | 11:30
Rade Zagorac: Zašto sam izabrao Betis...?
Rade Zagorac je sezonu započeo u NBA ligi, ali će je nastaviti u španskoj Endesa ligi. Posle raskida ugovora sa Memfisom, krilni košarkaš je dugo vagao koji klub da izabere za nastavak karijere i na kraju izabrao - Betis.

Partizan je nedeljama pokušavao da angažuje bivšeg člana Mege, dogovor je bio blizu, ali se Zagorac na kraju odlučio za klub iz Sevilje. Betis je trenutno najgori tim španske lige. Posle 10 kola nema nijednu pobedu, a u prethodnom kolu Zagorac je debitovao u ubedljivom porazu na Tenerifama. Danas je i zvanično predstavljen medijima u Sevilji kao novi član Betisa.

Španske novinare je odmah interesovalo kako se desilo da Zaograc posle NBA lige izabere tim poput Betisa koji nema pobedu od starta sezone.

„Prihvatio sam ponudu da dođem u Sevilji zbog svih tih predivnih stvari koje sam čuo u ovom klubu od kolega koji su ranije bili ovde. Uopšte me ne dotiče što Betis niže poraze. Samo je pitanje vremena kada će doći pobede jer tim igra ispod svog realnog kvaliteta i bolji dani sigurno slede“, rekao je Zagorac.

Srpski košarkaš je motivisan da prekine Betisovu crnu seriju...

„Narednih nekoliko mečeva je veoma važno. Ceo tim mora da preuzme odgovornost, pritisak i obavezu da počnemo da pobeđujemo“

Sportski direktor Betisa, Antonio Alonso je prezadovoljan dovođenjem Zagorca.

„On je igrač koji može da igra na pozicijama 'tri' i 'četiri' i verujemo da će doneti dodatnu energiju timu. Njegov angažman je bila šansa koju nismo smeli da propustmo“, rekao jeAlonso.

Betis u narednom kolu dočekuje četvrtoplasirani Obradoiro. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar