SP - Obradović pred Njemačku: Imamo pravo na optimizam!

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv Nemačke, za koju je naveo da je "rival po meri".

  • Sport
  • Ostali sportovi


"Dobro smo počeli prvenstvo i nastavljamo dalje. Bitno je da nema povreda, da su devojke spremne za ono što nas očekuje. Čeka nas teška utakmica sa Nemicama, a onda još teža sa Holanđankama, za koju nećemo imati ni 24 sata da se spremimo", rekao je Obradović u najavi utakmice.

Srbija će posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva, u trećem kolu Grupe D igrati protiv domaćina Nemačke.

Obradović je naveo da je utakmica protiv Nemačke važna "iz mnogo razloga".

"Postavlja se pitanje i prvog mesta u grupi. Imamo pravo na optimizam, ali ne mogu da kažem da ćemo pobediti u oba duela. Devojke su koncentrisane, žele i hoće da pruže maksimum. Veoma je bitan odnos prema igri i naravno rezultat", kazao je Obradović.

Po njegovim rečima, Nemačka ima "dobru i stamenu" odbranu, kao i "dosta dobrih rešenja u napadu".

"Na nama je da sve to osujetimo, da se spremimo na najbolji način. Da pariramo tim napadima i nadjemo povoljne situacije u našem napadu", naveo je selektor.

Rukometšaica Marija Obradović rekla je da reprezentacija Srbije želi da pobedi u svakoj utakmici.

"Nemačka želi da posle 10 godina ponovo dodje do medalje, a spominju i zlatnu. Prirodna je to želja pred domaćom publikom. Međutim, imamo više kvalitetnih bekova od njih. Lepo je biti deo reprezentacije, a verujem da će biti još lepše kada nastavimo seriju pobeda", rekla je Marija Obradović.

Utakmica protiv Nemačke igraće se u utorak od 18.00 u Lajpcigu.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.