Uhapšeno lice s potjernice

Služba za poslove sa strancima otkrila državljanku Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica, koju su pripadnici MUP RS uhapsili i predali u nadležnost Suda BiH.

Bosna i Hercegovina 04.12.2017 | 11:24
Uhapšeno lice s potjernice
Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima su otkrili bezbjednosno interesantno lice na području Banja Luke.

U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, lice je identifikovano kao S.R, državljanka Republike Hrvatske, za koju je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je  Interpol Monako raspisao zbog počinjenog krivičnog djela organizovani kriminal i teške krađe.

Po prikupljenim saznanjima, strana državljanka je predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske koje je istu lišilo slobode i sprovela Sudu BiH, radi provođenja ekstradicionog postupka.

Strana državljanka se dovodi u vezu sa bezbjednosno interesantnim licem kojem je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u imigracioni centar Službe, radi kršenja imigracionih propisa i utvrđivanja identiteta, obzirom da isti ne posjeduje identifikacione dokumente, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

(BN) 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar