Uzbuna zbog poplava u Srbiji

Na jugu Srbije proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina.

  • Vijesti
  • Srbija


Vanredna situacija proglašena je u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor zbog problema izazvanih obilnim padavinama. Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije saopšteno je da je uvedena vanredna situacija jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

"Obilne padavine i naglo otapanje snega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

(Alo)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.