"Indeks" primio nove prijetnje

Hrvatski portal "Indeks" piše da je dobio nove prijetnje smrću zbog objavljenih tekstova o hrvatskom generalu Slobodanu Praljku i zbog hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića, koji je pozvao javnost na mržnju prema tom portalu i njegovim novinarima.

Region 01.12.2017 | 21:04
"Indeks" primio nove prijetnje
Samo par minuta nakon objave članka u kojem je citiran dio prijetnji, kako navode, stigle su nove "prijeteće, jezive, strašne i odvratne poruke".

"Sa `Fejsbuk` profila Ivana Šimića stigla je prijetnja ubistvom i bacanjem u Savu...Sa profila Maria Vrabca Lukačina stigao je komentar da je zapravo šteta ako neko ubije novinara `Indeksa`, a da se to kvalifikuje kao ubistvo čovjeka", piše "Indeks".

Napominju i da se otvoreno poziva na likvidaciju i premlaćivanje svakog ko se usudi da napiše da je "osuđeni ratni zločinac upravo to - osuđeni ratni zločinac".

Posljednjih dana, kako navode iz "Indeksa", komentari ispod njihovih članaka, na njihovoj "Fejsbuk" stranici, kao i mejlovi, pa čak i privatni profili njihovih novinara zatrpani su izlivima mržnje i bijesa.

Praljku je Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo kaznu na 20 godina zatvora. Nakon izrečene konačne kazne Praljak je ispio otrov u sudnici Tribunala, a preminuo je u bolnici.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Natalija

01.12.2017 20:20

Kako izaprati ovu mržnju među ljudima ?

ODGOVORITE
Name

Alhemija Balkana

01.12.2017 20:44

Sona kiselina je dobra.

Name

Damjan

02.12.2017 07:59

Bio je rat,glupost,jeste li ikad razmislili radi koga i cijih ludih ideja smo medjusobnio na sve tri strane prekratili na tisuce zivota nase generacije,a niko nikom nije kriv bio ni za sta.Pitajte ovaj dvojac gdje su bili,i ostake dvojce iz svih nacija gdje branise...a sad pricu pricaju kao da smo maloumni.Izmakla se gospoda ratni profiteri,jel to zlocin...kriminalci i u ratu a i miru sve nam je poznatoJedite gov...

ODGOVORITE
Name

Требињац

02.12.2017 10:45

Ево мени је жао, Праљка јер је умро од злочиначке руке. Наздравио је

ODGOVORITE