Luis Hamilton najavio prevremenu penziju!

Glavni "krivac" – pokojna tetka!

Ostali sportovi 02.12.2017 | 19:30
Luis Hamilton najavio prevremenu penziju!
Britanski vozač prilično je ubedljivo osvojio titulu "formule 1". To je bio njegov četvrti trijumf u poslednje četiri sezone, čime je potvrdio dominaciju u ovom sportu.

Međutim, Hamilton je u jednoj emocionalnoj izjavi medijima priznao da će se možda povući iz motosporta i ranije nego što je planirao. A razlog je – njegova pokojna tetka.

"Pre neki dan sam rekao svom najboljem prijatelju kako želim da počnem da živim u jednom mestu, da imam 'svoju' teretanu, da imam vreme za porodicu i prijatelje. Svakom sezonom u 'formuli 1' odlažem te stvari", izjavio je Luis.

"Moja tetka je umrla od raka i poslednje što mi je rekla bilo je kako je svaki dan radila s planom da jednog trenutka stane i posveti se mnogim drugim aktivnostima. Ona nije sačekala taj dan. Sa tim razmišljanjem se i ja borim. Želim da nastavim sa pružanjem maksimuma na trkama, ali istovremeno želim i da radim brojne druge stvari."

Osim četiri šampionata, 32-dvogodišnji Britanac u 11 sezona je ostvario 62 pobede, a rekorder je po broju pol-pozicija (72). Čak i da stigne rekorde Mihaela Šumahera (7 titula i 91 pobeda), on nikad neće biti "najbolji svih vremena", kao što u NBA Lebron nikada neće zaseniti Džordana.

I pored svega, nadamo se da ćemo Luisa gledati i narednih godina u globalno najpopularnijem moto-sportu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar