Školica za trudnice za buduće mame

Prva trudnoća svakoj ženi donosi mnogobrojna pitanja i nedoumice zbog kojih im samopouzdanje često manjka, a preovlađuje strah od nepoznatog.

Zdravlje 01.12.2017 | 12:19
Školica za trudnice za buduće mame
Iz tog razloga se sve više žena odlučuje da se za trudnoću, porođaj i roditeljstvo pripreme na nekoj od posebno organizovanih Škola za trudnice.

Žene kažu da je porođaj najnaporniji, ali i najsrećniji dan u njihovim životima. Zbog neizvjesnosti šta ih čeka u porođajnoj sali, žene su često uplašene i zabrinute. Iz tog razloga, mnoge trudnice pohađaju školu kako bi se što bolje pripremile za porođaj.Drugu godinu postojanja Ana Tikveša, osnivač školice za trudnice u Bijeljini "MamaM" dočekuje s osmjehom, srećna što su mame koje su pohađale ovu školicu i radionice zadovoljne i što je sa svojim timom uspjela da ih iz nepoznatog uvede u jedan potpuno drugačiji svijet koji ih čeka. Veliki broj novih članica ove školice dokazuje da je na pravom putu.

Različite informacije sa raznih strana zbunjuju trudnice i one ne znaju koga da slušaju. U školama se na neki način vezuju za mišljenje jedne osobe ili više stručnjaka, mogu da pitaju sve što ih zanima i da u interakciji sa drugim trudnicama razmijene mišljenje. U ovoj školici česte su posjtete i ljekara, a jedan od njih je i ginekolog dr Darko Marković.

Šta su prvi znaci porođaja, kako se ponašati kada pukne vodenjak ili počnu kontrakcije, koliko je bolno, šta posle porođaja neka su od najčešćih pitanja na koje im doktor daje odgovore u opuštenijoj neposrednoj komunikaciji mnogo slobodnijoj od one koja je u ordinaciji.

Istraživanja su pokazala da se roditelji koji su se edukovali i pripremali za roditeljstvo osećaju samopouzdanije u roditeljskim ulogama. A zadovoljna lica budućih mama pokazuju da im ovakav način pripreme za porođaj itekako prija te bez straha ulaze u najljepšu fazu života – susret sa bebom.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Д

01.12.2017 15:47

Ма како су жене до сада рађале без школе за труднице то је претјеривање.

ODGOVORITE
Name

intergaj

03.12.2017 19:30

A kad im je ulazilo nije ih bilo strah

ODGOVORITE
Name

fuj

04.12.2017 12:25

Neka te je sram zbog ovako nevaspitanog komentara. Pa i ti si na taj način došao na ovaj svijet, ne zaboravi.Ovim komentarom uvrijedio (la) si i svoju majku.