SP: "Javnost želi medalju, ali cilj je drugi krug"

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je cilj njegove ekipe na Svetskom prvenstvu plasman u drugi krug.

Ostali sportovi 01.12.2017 | 11:45
SP: "Javnost želi medalju, ali cilj je drugi krug"
Obradović kaže da činjenica da javnost želi medalju ne menja ništa u pristupu, odnosno da želi da devojke idu 'utakmicu po utakmicu'.

"Svetsko prvenstvo je zahtevno takmičenje. Idemo da pružimo sve najbolje. Kada bi se javnost pitala, onda bio to bila medalja, ali ne bi trebalo ići srcem, već gledati šta je realno. Realno je da idemo utakmicu po utakmicu. Svaka utakmica će pokazivati i naše prednosti, i nedostatke. Cilj je prolaz u drugi krug", rekao je Obradović na konferenciji pred put na Svetsko prvenstvo. 

Letom za Berlin u petak rano ujutru ženska rukoemtna reprezentacije Srbije otputovaće na Svetsko prvenstvo koje se od 1. do 17. decembra održava u Nemačkoj. 

Posle devetog mesta na Evropskom prvenstvu u Švedskoj prošle godine i uz povratak četiri kvalitetne igračice očekivanja javnosti su porasla. 

"Za ovih desetak dana koji smo imali dosta rovitih igračica. Možemo biti zadovoljni onim što smo uradili. Osmina finala je najvažnija utakmica na prvenstvu. U jednoj utakmici se sve lomi. Hajmo deco, imamo protivnika, niko nije toliko bolji od nas. Nikoga nećemo preceniti, ali ni potceniti. Kvalitet ove reprezentacije je iskustvo. Ovde su devojke koje su osvajale srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, imaju dosta iskustva i iz evropskih kupova, a u svojim klubovima kao strankinje uvek moraju da prave razliku u odnosu na domaće igračice", rekao je on.

Kapitenka Katarina Krpež Šlezak kazala je da će se reprezentacija potruditi da ostvari što bolji rezultat.

"Potrudićemo se da doguramo što dalje. Bitno je da u svaku utakmicu udjemo maksimalno ozbiljno, nebitno da li je Kina ili Holandija. To je najbitnije, pa ćemo posle grupe videti šta dalje. Svi bi voleli medalju, ali daleko je sve to. Važno je da dobro otvorimo turnir, pa ćemo polako. Svidja mi se što turnir otvaramo sa Kinom i Kamerunom, jer ćemo moći da tempiramo formu za kasnije, kao što rade Skandinavke. Poslužiće nam da vidimo gde grešimo", rekla je kapitenka nacionalne selekcije.

Srbija će na Svetskom prvesntvu igrati u Grupi D sa selekcijama Nemačke, Holandije, Južne Koreje, Kameruna i Kine koja je prvi rival selekciji Ljubomira Obradovića.

"Gledali smo Kineskinje, ne bi trebalo da bude problema. Brze su, ne previše visoke, biće puno trčanja sa njima. Da odigramo mi našu igru i neće biti problema", rekla je ona.

Upitana koga bi želela u osmini finala, ona je rekla da ne treba žuriti, ali da bi volela da se Srbija igra protiv Danske.

"Ima vremena do toga. Volela bih Dansku. Podmladile su reprezentaciju, igrale smo, leže nam. Brazilke imaju specifičan stil rukometa, pa iako nisu generacija iz 2013, jako su opasne. Crnogorke su isto podmlađene", rekla je Krpež Šlezak, uz ocenu da su Norveška i Holandija glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje.

Utakmica između Srbije i Kine igraće se u subotu od 15.30.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar