Bivšu djevojku polio kiselinom

Policija u Austriji traga za državljaninom Srbije, starim 35 godina, rodom iz Braničevskog okruga, zbog sumnje da je u Beču u srijedu, na ulici, svojoj bivšoj djevojci (31) i njenoj prijateljici (19) naočigled brojnih prolaznika polio kiselinu po licu.

Region 30.11.2017 | 23:18
Bivšu djevojku polio kiselinom
Incident se desio u ulici Ferkonorgasse, a počinilac je, nakon što je djevojke polio kiselinom, sjeo u svoj automobil i pobjegao sa mjesta događaja.

Kako saznaje Blic, 19-godišnja djevojka ima teške opekotine u predjelu oka, dok je žena (31), koja je bila meta napada, zadobila lakše opekotine.

Navodno, djevojka je nedavno ostavila momka i otišla kod prijateljice u Beč, ali je on pošao za njom. Pretpostavka je da je on žene polio kiselinom kako bi se svojoj nekadašnjoj djevojci osvetio što ga je ostavila.

Pominje se i da je ovaj par i dok su bili u Srbiji imao probleme, te da je djevojka više puta prijavljivala svog bivšeg momka zbog prijetnji koje joj je upućivao.

Austrijska policija traga za sivim "ford mondeom" srbijanskih registarskih oznaka kojim je počinilac pobjegao nakon što je djevojke polio kiselinom.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Maja

01.12.2017 06:28

Hehehe, baš misli pobjeći. Sad je bar ona bezbjedna, nema mu ulaska u EU bar 5 godina.

ODGOVORITE