Za Savićevića pjevao "Romaniju"

Halid Bešlić svojom jednostavnošću oduševljava na svakom koraku. Zbog toga je omiljen među ljudima u cijelom regionu i teško se bez njegovih pjesama može zamisliti dernek na prostoru bivše Jugoslavije.

Zabava 30.11.2017 | 18:45
Za Savićevića pjevao "Romaniju"
Uz njegove pjesme redovno se proslavljaju i sportski uspjesi, tako da je sasvim normalno bilo što je upravo Bešlić pjevao sinoć na svečanoj večeri za delegaciju UEFA-e predvođenu predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, a koju je organizovao FSBiH na čelu sa Elvedinom Begićem u jednom od sarajevskih restorana.

- Poznato je da me vole svi sportisti na Balkanu i da stalno pjevam na rođendanima, svadbama... Posebno mi je drago što me je prijatelj Dino Begić pozvao da napravim mini koncert za takva sportska imena. Nije mala stvar kada se na jedno mjestu okupe Ivica Osim, Davor Šuker, Dejan Savićević, Duško Bajević, Sead Kajtaz... Većinu njih znam već godinama i često se družimo. Na mene je poseban dojam ostavio prvi čovjek UEFA-e za kojeg sam pored "Prvog poljubca" pjevao i "Miljacku". Za Dejana Savićevića sam dva puta otpjevao "Romaniju". Davor Šuker je moj prijatelj koji zna sve moje pjesme i mogao bi bez problema biti prateći vokal na mojim nastupima - u šali kaže Halid Bešlić. 

Halid do kraja godine ima veliki broj nastupa, a kako nam je rekao do početka 2018. godine publiku bi trebao obradovati jednom novom kompozicijom. 

(Faktor)

Komentari / 0

Ostavite komentar