SP: "Orlovi" sa Rusima i Amerikancima u grupi!

Reprezentativci Srbije igraće u grupi C sa SAD, Rusijom, Tunisom, Australijom i Kamerunom na predstojećem, 19. Svetskom prvenstvu za odbojkaše.

Ostali sportovi 30.11.2017 | 18:45
SP: "Orlovi" sa Rusima i Amerikancima u grupi!
Žrebom u Gradskoj kući "Palaco vekio" u Firenci odlučeno je sa kim će Srbija igrati u Bariju od 10. do 30. septembra naredne godine.

Svetsko prvenstvo se osim Barija igra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, dok su od italijanskih gradova domaćini još i Bolonja, Firenca, Milan, Rim i Torino.

Srpsku delegaciju je predstavljao prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković. U svakoj od četiri grupe sa po šest ekipa, četiri najbolje izboriće direktan plasman u drugu rundu.

Bodovi se prenose u drugu fazu u kojoj će biti 16 reprezentacija podeljenih u nove četiri grupe. Igra svako sa svakim, a plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa i dve drugoplasirane ekipe (jedna iz grupa koje se igraju u Italiji i jedna iz grupa koje se igraju u Bugarskoj).

U trećoj fazi se formiraju dve grupe sa po tri tima odakle ispada po jedna reprezentacija, a četiri idu u polufinale.

Sastavi grupa:

C Grupa, Bari, Italija:

SAD, Rusija, Srbija, Australija, Tunis, Kamerun

A Grupa, Firenca, Italija:

Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika

B Grupa, Ruse, Bugarska:

Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija

D Grupa, Varna, Bugarska:

Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko

Moglo je i bolje, ali naši odbojakši su nam mnogo puta pokazali da možemo da verujemo u njih. I da ne treba da se plašimo.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igrače na Prvenstvu sveta naredne godine u Grupi C zajedno sa selekcijama Rusije, Amerike, Australije, Tunisa i Kameruna, odlučeno je žrebom u Firenci.

Naredni šampionat za odbojakaše igra se od 9. do 30. septembra naredne godine u Italiji i Bugarskoj, a već sada je poznato da će tim Nikole Grbića svoje mečeve igrati u italijanskom Bariju.

Gledajući prethodne rezultate, jasno je da ćemo imati opake rivale. Posebno, što još nije poznat sistem takmičenja. Tačnije, zasad je samo poznato da će prvoplasirane ekipe igrati u narednoj fazi.

Amerika je jedan od najboljih svetskih timova. Reč je o selekciji koja je 2015. godina osvojila Prvenstvo sveta, dok su na prethodnim Olimpijskim igrama bili bronzani.

Takođe, zanimljivi će biti i dueli sa Rusijom. Baćuške imaju kontinuitet dobrih rezultata na velikoj sceni. Osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, bili su najbolji na svetu tri leta kasnije. Reč je o vladajućem prvaku Evrope, pošto su Rusi bili ove godine najbolji u Poljskoj.

Protiv Australije, Tunisa i Kameruna smo izraziti favoriti. Našu federaciju je na žrebu u Italiji predstavljao jedan od najboljih igrača svih vremena Ivan Miljković.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar