Njukomb: Tomić će protraćiti svoj život!

Nekadašnji broj 1 i šampion tri od četiri Grend slema Džon Njukomb zabrinut je za budućnost Bernarda Tomića.

Tenis 02.12.2017 | 17:30
Njukomb: Tomić će protraćiti svoj život!
Tomić je godinama važio za najvećeg australijskog talenta, u januaru 2016. je stigao do 17. mesta ATP liste, da bi 2017. zabeležio svega deset pobeda i doživeo strmoglav pad pa je trenutno tek 141. igrač sveta.

Ugrožen mu je nastup na Australijan openu jer mu organizator nije dao posebnu pozivnicu, ali je pozvan (dobio je Tanasi Kokinakis) da učestvuje na plej-of turniru sledećeg meseca.

"S obzirom na ono što sam čuo od drugih igrača, Bernard nije fizički spreman. Kažu da je na 50-60 odsto. Tako da je sve na njemu. Protraći će svoj život ukoliko ne pronađe veoma dobrog trenera i šest meseci radi na svom telu. Onda će imati šansu da se vrati. Ako to ne uradi, neće imati šanse", rekao je Njukomb. 

Selektor Dejvis kup tima Australije Lejton Hjuit i čelnik TS Australije Vali Masur žele da im Tomić na plej-ofu turniru u Melburnu 11-17. decembra dokaže upravo to da je fizički spreman za prvi GS sezone. 

Tomić je proteklih godina često bio u centru pažnje zbog svog ekscentričnog ponašanja, izjava da ga tenis ne zanima i da je često davao tek 30 odsto mogućnosti u nekim mečevima. 

"Znam da su ga Lejton i Džejson Stoltenberg molili da se posveti karijeri i on im je stalno govorio da hoće, ali nije. Možeš dovesti konja do vode, ali ga ne možeš naterati da je pije. Dok Barni ne odluči da "pije", neće uraditi ništa", zaključio je trostruki šampion Vimbldona. 

Australijan open ne programu je 15-28. januara, biće to 106. izdanje prestižnog turnira u Melburnu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar