Mekgregor pretukao mafijaša, prijete mu smrću!

Šampionu sveta u ultimejt fajtu Konoru Mekgregoru ugrožen je život zbog tuče u jednom irskom baru, prenose svetski mediji.

Ostali sportovi 30.11.2017 | 17:30
Mekgregor pretukao mafijaša, prijete mu smrću!
Mekgregor je navodno udario "pogrešnog" čoveka, pa ga irska mafija traži kako bi se osvetila, tvrdi nekoliko neimenovanih izvora iz Irske i Velike Britanije.

U pitanju je navodno ozloglašeni Kinan kartel, jedan od najvećih distributera narkoticima i oružjem u Evropi, čiji vođa Kristi Kinan navodno ima bogatstvo vredno više od milijardu evra.

Irska policija je upoznata sa pretnjom Mekgregoru nakon što je navodno udario oca jednog od Kinanovih "poručnika" Grejema Vilana, jednog od najozloglašenijih kriminalaca u zemlji uključenog u smrt 16 osoba početkom ovog veka. 

Incident se dogodio u pabu "Black Forge Inn u Kramlinu, predgrađu Dablina u kojem je Mekgregor odrastao, a zadao je nekoliko udaraca neimenovanom 50-godišnjaku u nedelju uveče.

Irski borac je navodno pokušao da udari drugog člana grupe pre nego što se se u sukob uključio Vilan i dobio dva udarca od Mekgregora. On je navodno udario i trećeg čoveka pre nego što je napustio bar.

"Nema žalbi nijedne povređene strane u ovom navodnom slučaju. Vlasnici paba se nisu oglašavali", navodi se u saopštenju lokalne policije.

Vlasnik UFC Dejna Vajt nije upoznat sa pomenutim pretnjama njegovoj najvećoj zvezdi.

"Ne verujem da se to dogodilo. Da je tačno, bilo bi ogromno. Sada je vest i kada se Konor šeta ulicom. Ako je istina, sve će se otkriti. U tom slučaju ćemo razmišljati šta da radimo", rekao je Vajt u sredu.

U međuvremenu, Mekgregor je na društvenim mrežema objavio poruku "Poznata ličnost" uz svoj snimak na kojem su mu vidljive samo oči, kao reakciju na vest iz irskih medija da je "poznata irska ličnost napala bliskog saradnika Kinan Kartela", što su mnogi shvatili kao sugestiju da su tačne spekulacije da se tukao sa Vilanom.

Iz nepotvrđenih izvora se saznaje i da je navodno Vilan tražio od Mekgregora odštetu od skoro 1,5 miliona dolara ili će ga ubiti.

Iako nema pouzdanih dokaza, jedan sajt posvećen borilačkim sportovima tvrdi da poseduje audio snimak navodnog incidenta, te da je tuča u "Black Forge" pabu počela jer je nekoliko nedelja ranije napadnut Mekgregovor blizak prijatelj, takođe kriminalac.

Ovaj incident bi mogao da okonča Mekgregovoru borilačku karijeru. On je poslednji nastup u UFC imao u novembru 2016. kada je stigao do titule u drugoj kategoriji u karijeri.

Vajt pokušava da mu organizuje borbu krajem godine, ali sumnja da će Mekgregor ipak više u oktagon nakon što je zaradio 100 miliona dolara u bokserskom meču sa Flojdom Mejvederom pre nekoliko meseci.

"Ovi momci kada zarade novaca to je kraj. Kako da se tučeš svakog dana ako imaš 100 miliona u banci? Novac menja sve za većinu ljudi. On je mladi i bogat momak koji je bog u Irskoj. To nije najbogatije okruženje, a sve to utiče", rekao je čelnik UFC.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar