Video: Kraj jedne ere - Ilaj Mening rezerva!

Posle 13 godina i 210 uzastopnih utakmica Ilaj Mening će sledećeg vikenda biti rezervni kvorterbek Njujork Džajantsa.

Ostali sportovi 01.12.2017 | 15:30
Video: Kraj jedne ere - Ilaj Mening rezerva!
Njujorški tim je najavio da će Džino Smit početi meč protiv Ouklend Rejdersa u nedelju kao startni kvorterbek.

Smit bi mogao da predvodi napad Džajantsa i u preostalih pet utakmica NFL sezone, trener Ben Mekadu je najavio šansu i za rukija Dejvis Veba, što predstavlja početak kraja ere Ilaja Meninga među "divovima".

Mening je imao drugi najduži niz uzastpnih mečeva na kojima je bio starter, ispred njega je samo legendarni Bret Farv sa 297 utakmica. 

Međutim, Džajantsi su se "raspali" ove sezone, imaju samo dve pobede u 11 utakmica, a Mening je proteklog vikenda za Dan zahvalnosti bacio samo 113 jardi uz presečen pas i rejting od mizernih 6,3 u porazu tima od divizijskog rivala Vašington Redskinsa 20:10.

"Trener Makadu mi je rekao da ću počinjati utakmice dok će Smit i Veb dobijati šansu. Mislim da ako želi da igraju drugi momci, onda neka oni igraju. Biti starter samo da bi nastavio niz, a znaš da nećeš završiti utakmicu i imati šansu da pobediš mi je besmisleno. Biću spreman da igram ako budem potreban. Pomoći ću Džinu i Dejvisu da budu najbolje moguće spremni", rekao je Mening.

Mening je legenda Džajantsa sa najviše bačenih jardi, kompletiranih pasova i tačdauna, a doneo im je dva u tim trenucima neočekivana Superboula, 2008. u 2010, oba puta pobedama nad dominantnim Nju Ingland Petriotsima.

Mlađi brat legende Indijanapolis Koltsa Pejtona i sin legendarnog Arčija je bio prvi pik na draftu 2014. od strane San Dijego Čardžersa koji su ga odmah trejdovali u Džajantse za grupu pikova, a već četvrti su iskoristili za Filipa Riversa.

Bio je MVP oba pomenuta SB, a još samo četvorica igrača su bila najbolji igrači više od jednog finala – Tom Brejdi (4), Džo Montana (3), Bret Star i Teri Bredšo (2).

Iako njegove fizičke predispozicije nisu obećavale takvu izdržljivost, Ilaj je u proteklih skoro 15 godina bio jedan od najkonstantnijih kvorterbekova.



Karijera:

2 Superbola
2 MVP SB
4 Proboula
4287/7158 pasovi
59,9 odsto uspešnosti
50.307 jardi
334 TD/22Int
84 pas rejting

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar