Uloga tužioca bila izazov

Glumac Miloš Timotijević u popularnoj seriji igra tužioca Vojina Đukića koji ne može da odoli mladoj i bogatoj Maji Davidović koju tumači Marija Bergam.

Zabava 28.11.2017 | 20:54
Uloga tužioca bila izazov
Uloga tužioca Vojina Đukića, Milošu Timotijeviću je bila izazov, a kako kaže, kada je pročitao scenario prvih osam epizoda, bio je ubeđen da će serija odlično proći kod gledalaca.
 
- To se potvrdilo kada sam pogledao prvu epizodu ove godine na Niškom festivalu i video odličnu reakciju publike - kaže Miloš Timotijević za "Blic".

No, kako dodaje njegov lik je morao da se doradi, da bi danas bio onakav kakvo ga gledamo na malim ekranima.

- Lik Vojina Đukića nije bio baš najsrećnije napisan, odnosno neke njegove karakteristike su bile čudne. Kako teče serija, taj lik se čudno ponašao u nekim momentima. Dragan i ja smo se našli i shvatili da to nije baš dobro i u toku snimanja smo unapređivali moj lik i dobili to što sada gledate. Meni je bilo drago kada sam došao na prvi razgovor sa Draganom, što mi je i on sam rekao: "Ni meni se ovo ne sviđa". Tako da smo se odmah našli na istom putu. Verovao sam mu od početka, što je najbitnije - priča Timotijević.

Na pitanje da li je scene seksa koje je imao u filmu "Vlažnost", kao i serijama "Vojna akademija" i sada u "Senkama nad Balkanom" teško odigrati, Miloš kaže:

- Jeste. Veoma teško. Te scene su uvek nekako ne bih rekao nužno zlo, ali bez njih se ne može. Najlakše je tu scenu izbaciti, međutim, kada znate zašto je ta scena tu, onda se trudite da je uradite kao bilo koju drugu scenu, hladno, promišljeno, skoro kao koreografiju.

Glumci često znaju da kažu da su te scene deo glumačkog posla, međutim, dešava se da je mnogima neprijatno dok ih snimaju.

- Bio sam u situacijama kada je meni bilo daleko neprijatnije snimati te scene nego koleginici, a bilo je i obrnutih situacija. Neprijatnost prolazi s iskustvom, s godinama. To je stvar egzekucije. To je isto kao kada idete na pregled prostate kod doktora. Morate da to da obavite. Sedite, uradite i idite kući - kaže u šaljivom tonu Timotijević.



Scene seksa Marije Bergam i Miloša Timotijevića komentarisala je čitava javnost.

- Čitao sam. Ta scena je morala da bude tu jer smo morali u prvoj epizodi da vidimo kolika je strast Maje Davidović i Vojina Đukića. Da toga nije bilo, mi kao glumci bi to morali da objasnimo rečima i da dočaramo tu strast, a zašto bi kada smo mogli u tri kadra samo scenom vođenja ljubavi sve da pokažemo - kaže Timotijević, koji dodaje da je njegov lik konzervativac koga je opčinila mlada, bogata, interesantna Maja Davidović.

Glumci u Srbiji su pristojno plaćeni

Često možemo da čujemo od glumaca da finansijski ne mogu da izađu na kraj, a Timotijević priča da li je on zadovoljan primanjima.

- Postoje dva načina da posmatrate to. Jedan je koliko novca ima trenutno u zemlji i shodno tome kako ste plaćeni, i drugi, kako su glumci u Evropi plaćeni, a kako mi ovde. Ako gledate samo po finasijskoj situaciji ljudi u zemlji, mi smo još i pristojno plaćeni. Nema dovoljno posla, nismo sindikalno zaštićeni, ali pristojno smo plaćeni. Nije problem plaćanja, problem je naših prava. Više ne postoji autorski ugovor za glumce. Mi od prodaje filma nemamo ništa. Kada pogledate koliko su evropski glumci plaćeni, naša primanja su smešna.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

roki

29.11.2017 17:33

U pravu si kobi normalan mogo odoliti svaka cast...

ODGOVORITE