Presuda: Ceca ne duguje 116.000 €

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu u korist pjevačice Svetlane Ražnatović kojom je utvrđeno da ona ne duguje oko 116. 000 evra Vojislavu Ðurkoviću iz Bijeljine koji je tužbom taj novac sa zateznim kamatama potvraživao od nje, saznaje Tanjug.

  • Magazin
  • Zabava


Tom odlukom odbijena je Ðurkovićeva žalba i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz decembra 2015. godine kojom je njegova tužba bila odbijena kao neosnovana.

Ðurković je tužio Ražnatovićevu tvrdeći da mu duguje 116.063 evra, sa svim pripadajućim kamatama od 1999. godine, jer je novac dao njoj i njenom pokojnom suprugu, ali je ovim sudskim odlukama stavljena tačka na ovaj slučaj.

Prema podacima Portala sudova, u koje je Tanjug imao uvid, presuda je postala pravosnažna 15. septrembra, a 15. novembra Vrhovni kasacioni sud je odbio i zahtjev za revizuju presude Ðurkovićevog advokata.

Ovaj višegodišnji proces svojevremeno je bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dijela kuće u kojoj Ražnatovićeva živi, radi namirenja duga prema Ðurkoviću. 

Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud tu presudu ukinuo, jer je usvojio zahtjev Svetlane Ražnatović za reviziju postupka i naložio novo suđenje.

Najviši sud je tada upozorio da nasljednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog nasljednog dijela. 

Međutim, ostavinski postupak Ražnatovićevih nasljednika vodi se godinama, jer su u međuvremenu pokrenute parnice. 

Ražnatovićeva je sve vrijeme osporavala dug Ðurkoviću jer je pare uzajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Ðurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.
 
Izvor: Tanjug/Informer

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Kal

27.11.2017 19:22

Pare otete od Bijeljenskih cigana.

Ledinci

27.11.2017 21:03

Vojkan puškar. Baraba, propalica i krimos. A ni Ceca nije puno bolja.

Udarila Vila na Halila to jest ,udario mafijas na mafijasa.

Zoran

28.11.2017 22:23

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.