"Novak i Endi neće moći da smaknu Rafu i Rodžera!"

Marat Safin izričit da će Španac i Švajcarac i u 2018. "voditi kolo" na svetskoj teniskoj sceni, dok Federer kaže da očekuje neizvestan i zanimljiv početak nove sezone.

Tenis 02.12.2017 | 18:30
"Novak i Endi neće moći da smaknu Rafu i Rodžera!"
Za mesec dana počeće nova teniska sezona, koju svi sa nestrpljenjem očekuju, budući da je nekoliko vrhunskih igrača gotovo polovinu prethodne propustilo zbog povreda.

Novak Đoković, Endi Marej, Sten Vavrinka, Kei Nišikori, Miloš Raonić bili su primorani da ranije okončaju sezonu, pa su Rafael Nadal i Rodžer Federer osvojili po dva grend slema, bili dominantni i godinu završavaju na prve dve pozicije na ATP listi.

U 2018. očekuje se da će situacija biti drugačija. Već na Australijan Openu najavljuje se daleko jača konkurencija.

Rodžer Federer veruje da će od početka 2018. biti interesantna.

"Verujem da će se momci koji su bili u vrhu, poput Mareja, Đokovića i Vavrinke ponovo vratiti u vrhunsku formu. To možda neće biti odmah, ali ne sumnjam da će stići do nivoa na kojem su bili. Za to je potrebno strpljenje. Neću biti iznenađen ako uspeju to da urade onako kako sam i ja posle pauze", naveo je Švajcarac, koji će u Melburnu braniti trofej osvojen u januaru.

On veruje da će na Australijan Openu biti neizvesno, jer osim igrača koji se vraćaju, svoju šansu tražiće i neki novi mladi teniseri koji su ove sezone već napravili dobre rezultate.

"Očekujem da će na prvom grend slemu igrati i Raonić, Nišikori, Berdih, a uz mlade igrače koji su u finišu sezone pokazali dosta i žele da zadrže ta dobra mesta na ATP listi, verujem da bi u Australiji mogao da bude baš 'kul' početak sezone i stvarno se radujem tome", naveo je 36-godišnji Federer.

Iako se nalazi u poznim godinama, Federer i dalje igra na vrhunskom nivou, i bivši asovi poput Marata Safina i Lejtona Hjuita veruju da će i naredne sezone uz Rafaela Nadala "voditi kolo" na svetskoj teniskoj sceni.

"Istina je da će se vratiti igrači koji su dugo bili odsutni, ali je pitanje u kakvoj će biti formi i koliko će njihova tela biti spremna za velike napore. Uprkos tome što ima i mladih koji su već pokazali da mogu da igraju dobro, Federer, iako ima 36 godina, i dalje je među najvećim favoritima za osvajanje Australijan Opena", naveo je Hjuit, koji je dva puta osvajao grend slem tokom karijere - 2001. US Open i 2002. Vimbldon.

Marat Safin smatra da Nadal i Federer ni u 2018. neće imati ozbiljnu konkurenciju. On veruje da će i sledeću sezonu provesti na čelu liste najboljih svetskih tenisera, jer Đoković i Marej neće biti u stanju da se vrate u vrhunsku formu.

"I sledeće sezone Rafa i Rodžer će biti dominantni i biće na vrhu. Ja ne vidim da bi Novak Đoković mogao da se vrati na visok nivo na kojem je bio. Mislim da će to za njega biti veoma teško. Takođe i Marej. Verujem da će on opet imati svoje uspone i padove. Dakle, ako se Federer i Nadal ne povrede, niko neće moći da im naudi", jasno je poručio Safin, koji je osvajio pehar Australijan Opena 2005. i trofej na US Openu 2000. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar