Pet znakova da vam metabolizam ne radi kako treba

Kada je metabolizam usporen, organizam ne može dovoljno brzo da pretvara hranu u energiju pa mu je potrebno više vremena za obavljanje normalnih funkcija.

Zdravlje 27.11.2017 | 16:17
Pet znakova da vam metabolizam ne radi kako treba
Ovo su simptomi usporenog metabolizma. Ako ste iskusili neki ili više njih, a ranije nije bilo tako, to bi moglo biti znak za uzbunu:

1. Stalno vam je hladno

Metabolizam nas osim energijom snabdeva i toplotom, pa je stalan osećaj hladnoće znak da metabolizam ne radi dobro.

2. Promenljivo raspoloženje

Kada se organizam muči da preradi namirnice i brže dovede energiju do svake ćelije u telu, trpi i raspoloženje, koje je kod usporenog metabolizma stalno na vagi.

3. Stalno ste umorni

Iako umor može biti posledica brojnih razloga i okolnosti, ako ne možete da ustanovite zašto vas već dugo prati neobjašnjiv osećaj umora i iscrpljenosti, moguće da vam se metabolizam sporije snabdeva energijom.

4. Gojite se, uprkos zdravoj ishrani

Poznato je da metabolizam usporava sa godinama, ali ako pazite na ishranu i živite dovoljno aktivno, a svejedno se gojite, to ukazuje na prespor metabolizam i moguće zdravstvene probleme.

5. Kosa i koža su u lošem stanju

Kad organizam ne dobija dovoljno energije, ono što dobije uzimaju vitalni organi pa ostaje manje energije za zdravlje ćelija kože i kose. Ako ste uočili da su vam i kosa i koža postali suvi, to bi moglo da bude jasan znak usporenog metabolizma.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar