Olga Danilović stala u finalu!

Srpska teniserka sjajno je počela finalni meč u Valensiji, ali je na kraju ostala bez pehara.

Tenis 26.11.2017 | 16:15
Olga Danilović stala u finalu!
Olga Danilović u potpunosti je opravdala poverenje organizatora turnira u Valensiji koji su joj dodelili specijalnu pozivnicu.

Šesnaestogodišnja teniserka iz Srbije zabeležila je četiri pobede, stigla do finala, a onda je poražena od Rumunke Irine Marije Bare, trenutno 212. igračica na WTA listi - 7:5, 4:6, 0:6.

Ćerka bivšeg košarkaškaškog reprezentativca Predraga Danilovića odlično je počela meč i povela, pošto je dobila prvi set rezultatom 7:5.

I u nastavku se žestoko borila. Držala se egal sa rivalkom koja je čak 150 mesta bolje plasirana na WTA listi sve do finiša (4:4), kada je Bara napravila ključni brejk i izjednačila rezultat u setovima na 1:1. U odlučujućem setu, Rumunka je bila dominantna, jer mladoj srpskoj igračici nije prepustila ni gem.

Turnir u Valensiji igrao se za ukupni nagradni fond od 25.000 dolara. Da ga je osvojila Olga Danilović napravila bi najveći uspeh u pojedinačnoj konkurenciji, budući da je do sada trijumfovala na dva turnira čiji je nagradni fond bio 15.000 dolara.

U dublu je ostvarila velike uspehe, osvojivši čak tri grend slem titule u juniorskoj konkurenciji na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar