DK - finale: Nakon prvog dana je 1:1!

Conga za ekspresno izjednačenje Francuske! Reprezentacija Francuske izjednačila je na 1:1 protiv Belgije u finalu Dejvis kupa, pošto je u Lilu Žo-Vilfrid Conga pobedio Stiva Darsisa – 6:3, 6:2, 6:1. Conga izjednačio u Lilu! Francuska i Belgija nakon prvog dana finala Dejvis kupa u egalu.  

Tenis 24.11.2017 | 19:00
DK - finale: Nakon prvog dana je 1:1!
Žo Vilfrid Conga je očekivano uzvratio punom merom Belgiji za vođstvo u finalu Dejvis kupa koje se igra u Lilu. Nakon što je David Gofan doveo goste u vođstvo pošto je savladao Luku Puja u tri seta, takođe bez izgubljnog seta slavio je iskusni Francuz nad još iskusnijim Stivom Darsisom sa 6:3, 6:2, 6:1.

Za subotu su tradicionalno zakazani dublovi. Francuski selektor, legendarni Janik Noa je najavio Rišara Gaskea i Pjera Iga Erbera, mada bi vrlo lako nekog od ove dvojice mogao da zameni Nikola Maju, specijalista za igru parova. Belgijski trener će im suprostavitiRubena Bemelmansa i Jorsa de Lurea, tako da bi trebalo očekivati laganu pobedu domaćeg tima.

U nedelju se igraju dva preostala singla, prvi čine Conga i Gofan, a drugi Puj i Darsis. Selektori mogu da promene nominaciju igrača pred početak meča.

Conga, trenutno 15. teniser sveta, do pobede je stigao posle sat i 48 minuta igre.

On je u prvom setu propustio dve prilike da ranije oduzme servis protivniku, ali je to uspeo u osmom gemu i taj jedan brejk mu je bio dovoljan za prednost od 1:0 u setovima.

Kako je meč odmicao tako je Conga igrao sve bolje, pa je do kraja još pet puta oduzimao servis Belgijancu ne dozvolivši mu niti jednu priliku da se vrati u duel.

Bod Belgiji je ranije danas doneo David Gofan koji je bio bolji od Luke Puja (7:5, 6:3, 6:1).

U subotu je na programu meč dublova, a u nedelju dva singla.

Pošto je izgubila prethodna tri finala, 2002, 2010. i 2014. godine, Francuska će pokušati da osvoji svoju desetu titulu u Dejvis kupu.

Na drugoj strani, Belgija igra svoje drugo finale u poslednje tri godine i još čeka svoju prvu titulu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar