Ministri o zakonu o akcizama u BiH

Set zakona o akcizamama naći će se na današnjem nastavku dvije sjednice Savjeta ministara.

Bosna i Hercegovina 24.11.2017 | 08:00
Ministri o zakonu o akcizama u BiH
Iz Savjeta ministara saopšteno je da će ministri raspravljati o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.

Predlagač sva tri ova zakonska akta je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na dnevnom redu sjednice je inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" za auto-put Banjaluka-Doboj B i o inicijativi za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o saglasnosti na uvećanje zajma i prihvatanju uvećanja obaveza prema ugovoru o garanciji /Banjaluka-Doboj, prva faza/ između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Savjet ministara razmotriće inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o garanciji koji se odnosi na ugovor o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj, dio 1, između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pred ministrima će se naći nacrt sporazuma o investicionom grantu BiH i Evropske investicione banke za Mediteranski koridor: BiH - interkonekcija Hrvatska "Izgradnja prekograničnog mosta u Gradišci".

Pred ministrima će se naći nacrt aranžmana o bespovratnoj pomoći između Holandije i BiH iz programa ORIO za modernizaciju regionalnog puta Nevesinje - Berkovići.

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.

Savjet ministara razmotriće Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Na dnevnom redu sjednice su i informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, te informacija o perspektivama za BiH 2018-2020. godine i izvještaj o razvoju BiH za 2016. godinu.

Sjednice Savjeta ministara prekinute su u srijedu, 22. novembra, a nastavak je zakazan za 13.30 časova. Po okončanju sjednica biće objavljeno saopštenje.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bezakonje VSTS sudiju

24.11.2017 07:18

Napisite kako Tegeltija i VSTS nastavljajuda biraju najgore kandidate.Za sudiju osnovnog suda u Doboju izabrana je Tijana Ninkovic inace kcerka predsjednika okruznog suda u Doboju.Izabrana je mada je bila na desetom mjestu po broju bodova od svih kandidata.Zna Tegeltija kako je on izabran za predsjednika osnovnog suda uBanjaLuci mada nikada nije bio sudija.U duelu sa sudijom Brankom Pericem samo je pjenio

ODGOVORITE
Name

Sojic

24.11.2017 08:23

A sta to srbski ministri sad nisi protiv akciza hahahaha...

ODGOVORITE
Name

Kredit

24.11.2017 10:38

Ako se ne usvoje akcize Cvijanovickin jezik ce se slogirati, a njen miljenik Bogdanic mora leteti sa mesta zlatne koke u vladi.

ODGOVORITE