"Vučevica": Buna drvoprerađivača

Ponovo protesti zbog Šumskog gazdinstva "Vučevica" u Čajniču. Ovaj put su se pobunili drvoprerađivači, koji tvrde da im ova firma ne dozvoljava utovar oblovine.

Republika Srpska 23.11.2017 | 20:41
"Vučevica": Buna drvoprerađivača
Članovi Udruženja privrednika drvoprerađivača iz Čajniča protestovali su zbog toga što im uprava Šumskog gazdinstva „Vučevica“ iz ovog grada onemogućva isporuku oblovine za potrebe njihovih firmi.

Predsjednik ovog Udruženja, koje okuplja sedam privatnih preduzeća drvoprerađivača sa oko 200 radnika, Radoš Tupeša kaže da je obustava isporuke počela prije 10 dana i da ne znaju kako će završiti kraj godine koji se bliži.

Drvoprerađivači iz Čajniča tvrde da se pojavljuju kamioni sa prikolicama iz okolnih gradova, pa i Srbije koji odlaze sa puno oblovine.

“Ovo nisu bili protesti već izjašnjavanja po osnovu viška robe koja se pojavila u Šumskom gazdinstvu `Čajniče`. Oni traže da roba ostane na području opštine Čajniče bez obzira na to što su ugovore podmirili”, objašnjava generalni direktor “Šuma Srpske” Risto Marić.

Zašto je to tako, vlasnici firmi su pitali direktora “Vučevice” Neđa Mašića. Tupeša tvrdi da direktor “Vučevice” nije želio sa njima da razgovara i da je čak zvao policiju.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vučevica” nije bio raspoložen za razgovor, pa smo ostali uskraćeni za drugu stranu ove priče.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Čitalac

23.11.2017 21:54

Neka baš, neka rade drvoprerađivači Srbije jer za Vas ima, hvala bogu, slame do sljedeće žetve.

ODGOVORITE
Name

Milos

24.11.2017 05:17

Sve je ovo go svercer,i napolju i unutra.

Name

krkan

23.11.2017 22:08

Bas je "buna"..more,fatajte se sikira bpa bu sumu..

ODGOVORITE