Tradicija: Tramp "pomilovao" ćurku

Predsjednik SAD Donald Tramp je u Bijeloj kući tradicionalno "pomilovao" ćurku uoči Dana zahvalnosti.

Svijet 22.11.2017 | 20:42
Tradicija: Tramp "pomilovao" ćurku
Za Dan zahvalnosti Amerikanci jedu ćurku, a praznične trpeze su uvek bogate raznim đakonijama.

Tradicija je da se pred predsjednika SAD izvedu dvije ćurke. On onda jednu javno pomiluje, a drugoj zahvali na hrabrosti što će završiti u rerni. Međutim, na kraju predsjednik uvek pomiluje obje životinje.



Tramp je prvo predsjedničko pomilovanje dodijelio ćurkama Drumstik i Višbon, koje će ostatak života provesti u Virdžiniji. Društvo su mu pravili najmlađi sin Baron i žena Melanija.



Tramp je u šali rekao da je ukinuo mnoge od inicijativa bivšeg predsjednika Baraka Obame, ali da prošlogodišnje "pomilovanje" dvije ćurke, Tejtera i Tota, neće ukidati.



Ivanka zasjenila Melaniju

Na ovom prodičnom događaju Ivanka Tramp je uspjela da zasjeni čak i prvu damu Melaniju.



Naime, prva ćerka se pojavila ubučena u kaput brenda Dolče i Gabana u vrijednosti od skoro 3.000 dolara i u suknji od 1.700 dolara, prenosi Dejli Mejl.



Ivanka obično nosi garderobu koju je sama dizajnirala ili garderobu bredova koji su svima dostupni poput Zare. Međutim, čini se da je ipak pokupila nekoliko lekcija od lijepe Melanije, što se oblačenja tiče.



Prva dama ima običaj da nosi odjeću poznatih modnih dizajnera kao što su Dolče i Gabana, Ralf Loren i Balmain.

Melanija je odlučila da svoje odijevanje malo stavi u drugi plan nakon što su se suočila sa javnim kritikama.

Ali njena garderoba je i dalje znatno skuplja od one koju nosi Ivanka tokom javnih nastupa.

Dok je trajala kampanja Ivanka se trudila da kroz svoju "skromniju" garderobu ubijedi Amerikance da je njen otac vrijedan političar. Melanija je uvijek bila daleko više ambicioznija.

Svi gledali u Tifanine noge

Tifani Tramp je ignorisala jesenju hladnoću pa se na prazničnom događaju pojavila u ružičastom kaputiću i golih nogu. Ovakvom pojavom je privukla veliku pažnju.



Vidjelo se da je uživala u društvu svoje polusestre Ivanke i njene djece. Obje su imale široke osmijehe na licima dok su ih brojni fotoreporteri fotografisali u ružičnjaku Bijele kuće.



Nakon druženja u dvorištu Bijele kuće Tramp i Melanija su sa sinom Baronom viđeni na aerodromu kako ulaze u avion. Prva porodica se uputila na Floridu gdje će provesti Dan zahvalnosti.



Izvor: Telegraf.rs
Foto: Tanjug/AP

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vow

22.11.2017 19:50

Koje curke.

ODGOVORITE
Name

Re,

23.11.2017 06:00

Nije dobro kada te pomiluju,znaj da ti glave nema...

Name

Srb

22.11.2017 20:36

Što mu je ovaj mali na štulama?

ODGOVORITE