Poruka generala poslije presude

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, prvostepenom, nepravosnažnom presudom koju mu je danas izreklo sudsko vijeće Haškog tribunala. Sudija Alfons Ori saopštio je da je general Ratko Mladić kriv po 10 od 11 tačaka optužnice. Mladić nije kriv po tački 1 optužnice za genocid u Ključu, Kotor-Varošu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Vlasenici i Foči.  Odbrana najavljuje žalbu.

Republika Srpska 22.11.2017 | 20:29
Poruka generala poslije presude
Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić prekrstio se po ulasku u sudnicu na izricanje presude, bio je nasmijan, a prisutne je pozdravio mahanjem i dizanjem palca uvis. U toku čitanja presude zatražio je pauzu, koja je potrajala nešto duže zbog savjeta ljekara, te činjenice da ima veoma visok pritisak.



Odbrana je nakon toga tražila da se prekine iznošenje presude ili da se proces ubrza, što je Sudsko vijeće odbilo. General Mladić je reagovao vikanjem “sve je ovo laž”, opsovao je, a potom je udaljen iz sudnice.

Pravni tim generala Mladića saopštio je da će uložiti žalbu na kaznu koju je Haški tribunal izrekao.

Sin generala Darko Mladić za BN televiziju kaže da je presuda pristrasna i da nije utemeljena na činjenicama.

''Ovu presudu mi ne prihvatamo, nije tačna i nije pravna i naravno da ćemo se žaliti. Ona ima za cilj širenje propagande i da onemogući budući miran život u regionu", rekao je Darko Mladić.



General Mladić je nakon presude poručio:

Kad smo majka i ja bili s njim, 10 minuta nakon presude, rekao je: “Sad kad bi ova presuda značila da neće biti više ratova u svijetu i da završimo ovo ludilo, ja bih prihvatio i ovakvu presudu... ali oni će proizvoditi još ratova kao što je naš”.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da ova kazna nije presuda srpskom narodu.



“Ovo nije presuda srpskom narodu. Oni koji kažu da je Mladić heroj i da je branio svoj narod... mislim da ova presuda dokazuje suprotno. Stvarni heroji su žrtve“.

Sin generala Ratka Mladića rekao je da Srbi imaju drugačiji tretman u Haškom tribunalu.

“Ovo nije pravda. Kao što je i sam general rekao, ovo je NATO sud. Ništa novo nismo vidjeli. Ovo je ratna propaganda koja je verifikovana i to predstavlja izazov sa kojim će se suočiti cijeli region“, istakao je Mladić. 

Poručio je da je sada glavni prioritet da se generalu Mladiću spasi život i da mu se obezbijedi liječenje u Srbiji.



BN televizija

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

miki dandenong

22.11.2017 19:54

general je nevin covjek a belosvetskom holosu stoga proglasi krivim bog ce suditi kadtad docice i oninared

ODGOVORITE
Name

Realno

22.11.2017 22:18

Koliko moraš biti zadojen nacionalizmom pa u današnje vrijeme kad ti je sve dostupno od interneta pa do raznih snimaka izjaviti da je najveci krvolok poslje drugog svjetskog Mladic nevin.Pa to nemogu da svatim dokle ide ljudska glupost.

Name

Re

23.11.2017 00:23

Grohotom se smijem.

Name

Jadno i žalosno

23.11.2017 06:32

Svaka čast miki niko nije kao naš GENERAL RATKO štitio je svoj narod i jadi podržavaju sud u hagu, one baburine jesu li nako dočekali svog orića koji je trebao dobiti doživotnu a ne oslobođen po svim tačkama, gdje su srbi koji su pobijeni po cijeloj bih i hrvatskoj ko je to uradio, sramota nek bude suda a stižu njih razne katastrofe i ako bogda i nastaviće a i treba, sa čim si ti realno nadojen ti si najveći nacionalista ko ti je krvolog možda ti i tvoj alija i orić i sin alijin sinoć pokazuje zadovoljsvo i podržava sud bijedni u hagu, a gdje mu je ćaća bio u maju 92 kad je pobijena kolona, ko je komandovao i u tuzli isto prilikom izlaska kolone mladih vojnika a što kaže narod od šta palo poštapalo tako da je bakir isti svoj ćaća. Prema tome eto vam vašeg alije, orića i drugih i njima sudite naše ne spominjite i zato kažem i ja za mog GENERALA MLADIĆA ŽIVIO 1000 god.

Name

karadjoz

22.11.2017 21:04

Licemjeru zapadnjacki.Sad nije presuda Srpskom narodu,zato sto kanite "uzjahati" Srbe i odvesti u tzv EU..Nije to sto nas volite,nego da nas "otmete" od brace Rusa..Ovo sve pokazuje da su Srbi bili i ostali svjetski faktor ,za razliku od okolnih podrepasa i marginalaca,

ODGOVORITE
Name

Kkk

22.11.2017 22:40

Nije haski tribunal kriv kriv je srpski narod u srbiji i ondasnja vlast koja ga je izruchila i sve ostale generale koje je predala kao keivce pravi narod svoje heroje nece nikad hapsiti iprivoditi to je pokuk za buduce generacije da neidu u rat za chast otadzbiine jer ce posle biti hapseni od sopstvene vlasti to je takav narod nek se ugledaju na hrvate oni nedaju lako svoj e generale..

Name

Jojo

22.11.2017 23:17

Idi u Rusiju jebla te ona

Name

Re

22.11.2017 23:40

Nek je on dozivio da cuje presudu a sad kako mu bude.

Name

OBRAZ

22.11.2017 22:56

SVI SRBI TREBA DA SLAVIMO RATKA MLADIĆA.

ODGOVORITE
Name

A.M.

23.11.2017 01:09

Da čitav svijet ga optužuje a ti bi ga slavijo. Po tome se vidi koliko si plitak u glavi ko i taj krvnik što je za uvijek u zatvoru. Smrtna kazna bi mu bila najpoštenija.

Name

bn zakon

22.11.2017 22:59

Treba osuditi one koji su ga tamo poslali.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

22.11.2017 23:09

poruku smo mi dobili iz "Islamske deklaracije", general Mladic, kao sto bi svaki normalan covjek uradio ustao protiv tog zla

ODGOVORITE
Name

A.M.

23.11.2017 01:14

Jadni ste svi takvi koji tako misle.

Name

A.M.

23.11.2017 01:24

Jadan si ti sa takvim mišljenjem

Name

Bob

23.11.2017 05:04

Neka im je mamicu natovsku okrpio...svaka mu cast.Zivio Generale , opet si pokazao da si hrabriji od njih, od lazova, beskicmenjaka, probisvjeta i NATO sluga.

Name

Patriota

23.11.2017 07:18

General ce za nas uvjek biti heroj. Njegova najveca greska je sto je srbin. Zivio nam generale!!!

ODGOVORITE
Name

tony

23.11.2017 08:13

Ma pravice oni njega od blata uskoro. zivi bili pa videli.

ODGOVORITE