Beker: Nisam Nijemac - sahranite me na Vimbldonu!

Legendarni nemački teniser Boris Beker rekao je da se više ne oseća kao Nemac i da bi voleo da ga sahrane na Vimbldonu.  Čuveni grend slem šampion kaže da ima "novu domovinu" i da ne planira da se vrati u rodnu zemlju.

Tenis 23.11.2017 | 17:30
Beker: Nisam Nijemac - sahranite me na Vimbldonu!
Bivši trener Novaka Đokovića već nekoliko godina živi u Londonu i smatra da je to njegov dom.

“Moj dom je London. Želim da me sahrane na Vimbldonu. Verovatno se neću vraćati u Nemačku. Imam nemački pasoš, ali se ne osećam više kao Nemac”, rekao je trostruki osvajač Vimbldona.

Vrhovni sud u Londonu je u junu je proglasio bankrot Bekera, a Nemac je posle toga isticao da ti navodi nisu tačni.

Nekadašnji svetski "Broj 1", harizmatični trener i TV analitičar, uživa u Engleskoj i želi tamo da zauvek živi.

Na dan svog 50. rođendana, Boris Beker rekao je britanskim novinarima da se više ne oseća kao Nemac i da mu je želja da ga i sahrane u njegovom "domu" - Vimbldonu.

Trostruki osvajač najprestižnijeg grend slema na svetu rekao je to otvoreno:

"Želim da me sahrane u Vimbldonu... Verovatno se neću vraćati u Nemačku. Imam nemački pasoš, ali se ne osećam više kao Nemac. Moj dom je London", izjavio je u rođendanskom intervjuu nekadašnji trener Novaka Đokovića.

Na pitanje o svom bankrotu, o kojem je svetsku javnost obavestio londonski sud, Beker je još jednom ponovio da ti navodi nisu tačni i da ima novca.

Teniska legenda uživa u životu na samo 2.300 koraka od "Ol Ingland" kluba, na kojem je još 1985, sa samo 17 godina, prvi put podigao trofej Vimbldona.

"Više ne živim u Nemačkoj zbog potpunog gubitka privatnosti. Kod kuće pričamo engleski. Ovde mi je pružen prostor, ljudi će učtivo reći 'zdravo' na ulici i nastaviti svojim putem. Ovde nisam nacionalna svojina, dok Nemci misle da me poseduju", rekao je jednom prilikom Beker. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar