Šarović: Razočaran sam presudom

Potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović rekao je da će prvostepena presuda Haškog tribunala, kojom je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, uzburkati strasti u BiH.

Republika Srpska 22.11.2017 | 17:46
Šarović: Razočaran sam presudom
"Razočaran sam jer sam očekivao drugačiju odluku. Ona nije konačna i nije pravosnažna, a u suštini će uzburkati strasti u BiH i neće doprinijeti onom zbog čega je osnovan Haški tribunal, a to je pomirenje u BiH", rekao je Šarović.

On smatra da će se nakon ove presude svi unutar BiH svrstati na dvije strane – jednu u Republici Srpskoj, gdje će većinski iznijeti negativan stav prema ovoj odluci Tribunala, i ostatku BiH, gdje će komentarisati na drugi način.

"U ovom trenutku zaista nisam upoznat o drugim detaljima u obrazloženju presude, ali je moj stav da je ovo potpuno razočaravajuće", dodao je Šarović.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji osudilo je nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Presudu je donijelo Prvostepeno vijeće Haškog tribunala koje su činili predsjedavajući Alphons Orie te članovi Christoph Flügge i Bakone Justice Moloto.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Tomo

22.11.2017 16:54

Tako je Sarovicu! Ti si dokaz da patriotizam i istinski rad za ljude idu zajedno!

ODGOVORITE
Name

nec

22.11.2017 20:45

Razocarao me ovaj covjek. Mislio sam da je umjeren.

Name

RS

23.11.2017 07:18

...se pita zasto Moskva suti...prijatelji stari gde ste zapjeva Tereza,a pesmu ce okoncati ovakvi licemjeri od politicara ako bude dzabno sijelo na zatvorenom skupu da se zajedno razocaravaju uz bogatu trpezu i "kulturni" program sisatih petorazrednih pevaljki.SMESNO i SRAMNO.

Name

zafrkavam

22.11.2017 17:30

Da li se predsjedavajući sudija protiv našeg generala zove Orie ili Orić?

ODGOVORITE
Name

Kumic

22.11.2017 17:55

Sarovicu put srbije je slobodan samo moras platit pavlovicu prelaz preko mosta

ODGOVORITE
Name

Re Političari

22.11.2017 19:23

svi govore kako je Haški sud trebao da miri narode što je potpuna glupost.Narode treba da mire odgovorni političari koji će prihvatiti sudske presude , sami osuditi zločine i zločinačku politku tek onda okrenuti fokus prema budućnosti .Samo tako može doci do nekog pomirenja i civilizovanog života.

Name

Rade

22.11.2017 21:00

Svi smo razocarani,prodali ga govna preko Drine,a ova govna ne ulozise nista da ga zastite.Ustase su platili slobodu za svoje generale,koji protjerase jedan narod,a ovi nasi lopovi ne ulozise ni pare,za naseg junaka.Grozim se od ove drzave

ODGOVORITE
Name

ludi Srbi

23.11.2017 09:06

Gdje će srpski lopovi imati novaca za generala na samrti koji je osuđen na doživotnu robiju?