Sud podbacio u donošenju pravde

Presuda Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću mogla bi da izazove ozlojeđenost u Srbiji i mišljenje da je krivično gonjenje za zločine počinjene tokom građanskog rata u BiH jednostrano i da je podbacilo u tome da donese pravdu žrtvama zločina Albanaca i Hrvata, piše “Raša tudej”.

Svijet 22.11.2017 | 16:58
Sud podbacio u donošenju pravde
Ruska agencija podsjeća na činjenicu da su od ukupno 161 osobe koje je optužio Tribunal, čak njih 94 Srbi, u poređenju sa 29 optuženih Hrvata, devet Albanaca i devet Hrvata.

Tribunal je do sada optužbi oslobodio tek nekoliko Srba, među kojima su političar Milan Milutinović, general Momčilo Perišić i kapetan jugoslovenske armije Miroslav Radić, u poređenju sa više od deset optuženih koji su pripadnici drugih nacionalnisti.

Tribunal insistira na tome da ovakva statistika oslikava realno stanje počinjenih sločina tokom sukoba, navodi “Raša tudej”.

Sud u Hagu je danas Mladića proglasio krivim po deset od ukupno 11 osnova iz optužbe i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Mladić se izjasnio da nije kriv ni po jednom osnovu iz optužbe.

Očekuje se da će advokatski tim Ratka Mladića uložiti žalbu na presudu.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Daleko je pravda.

22.11.2017 16:02

Nema bas nikakve veze Hag sa pravdom ali ima sa necim sasvim drugim.Da je to sud bilo bi mnogo vise optuzeni iz drugih naroda ali Nato te bombarduje i sudi ti zasto si se branio.Ovo mi lici na cirkus od suda.

ODGOVORITE
Name

apel-dijaspora

22.11.2017 16:18

Srbski nacionalni interes je iznad svake partije. Srbi, konsulidujte svoje redove u konacnoj borbi za oslobodjenje. Ne dopustite da nam medjunarodna zajednica kroji odijelo - bice usko i tijesno od te silne demokracije.

ODGOVORITE
Name

admiral flote

22.11.2017 16:52

Zrtve rata mogu zadobiti duzno postovanje samo ako ostvarimo ono za sta su srbski borci izgubili zivote, slobodu srbskog nacionalnog bica! Za konacno oslobadjanje od stega nakardne tvorevine BiH koju je skovala jos nakardnija medjunarodna zajednica.

Name

Kratko Jasno

22.11.2017 16:44

Zapad Srbe smatra remetilackim faktorom na balkanu,kada su u pitanju interesi zapada.,,Hag,,je ispunio cilj,sve Srbe je osudio na drakonske kazne, a to znaci samo jedno, da slucajno nekom Srbinu ne bi palo napamet da se ponasa patriotski u slucaju nekog novog rata.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

22.11.2017 17:20

Rusija mora da vrati uticaj koji je nekada imala na međunarodnu politiku. Haški sud jeste tvorevina NATO-a a dokaz je da NATO vojnici ne mogu odgovarati pred tim sudom. Kako ga onda zvati međunarodnim a još manje sudom pravde. Kakva je to pravda?

ODGOVORITE
Name

Prijedor

22.11.2017 19:04

Jednog covjeka prije vise od dvije hiljade godina, takve sudije su osudile drakonskom kaznom, i on ce zivjeti dok je svijeta i vijeka Tako su haske sudije naseg generala ovom presudom odvele u vjecnost kao junaka i heroja koji je branio i odbranio svoj narod da mu se ne bi ponovili Jasenovac, Kozara , Grmec, , Susnjar, da se ne bi ostvarile zelje iz pjesme koju su pjevale muslinanske ustase u Drugom ratu: Poglavnice, kune ti se Cvijece: Pod Kozarom Srba biti nece... MLADICU GENERALE, DIKO NASA, JUNACE NAS BESMRTNI, VOLIMO TE.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

22.11.2017 19:27

A ko je isporucio Mladica Hagu? Srbija. Ko je idporucio Karadzica Hagu? Srbija. Ko je Srbe iz Hrvatske uvukao u rat pa izdao? Srbija. Ko je Srbe iz BiH uvukao u rat pa ostavio na cjedilu? Srbija. Ko nije pomogao Srbima, ako se umijesao NATO? Rusija.

ODGOVORITE
Name

re

22.11.2017 21:13

Udba.....¨!