Poruka generala poslije presude

Nakon što je bivši komadant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas osuđen na doživotni zatvor, oglasio se njegov sin Darko Mladić.

Republika Srpska 22.11.2017 | 15:38
Poruka generala poslije presude
"Nažalost, moram reći da na Zapadu nema ništa novo. Ovo tijelo koje se naziva tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspjelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene", kazao je Mladić.

Nakon toga, Darko Mladić je medijima saopštio šta mu je otac rekao nakon izricanja presude.

"Prenosim vam poruku mog oca: Kazao je da je sve ovo laž i da je ovo komisija NATO-a i pokušavaju kriminalizovati srpski narod koji se štitio od agresije. Otkako se završio rat u bivšoj Jugoslaviji nije bilo prekida vatre u svijetu i nismo vidjeli verzije generala Mladića u Siriji ili negdje drugo širom svijeta. Istovremeno, kada se druga strana odluči na takve poteze, tada nema suđenja i procesuiranja zločina", kazao je Darko Mladić.

Podsjećamo, Haški tribunal danas je izrekao doživotnu kaznu zatvora za bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

U prvostepenoj presudi Ratko Mladić je osuđen po 10 tački optužnice, između ostalog i za genocid počinjen u Srebrenici.

Izvor: N1.info