Pretres službenih prostorija

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su na području Brčko distrikta pretresli službene prostorije jednog lica s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja finansijske poslovne dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Bosna i Hercegovina 22.11.2017 | 13:37
Pretres službenih prostorija
Iz Sipe je saopšteno da je ovaj pretres nastavak aktivnosti u okviru predmeta "Master", koje se realizuju po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika Policije Brčko distrikta.

Akcija "Master" započeta je u maju kada je na širem području BiH uhapšen veći broj lica zbog sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, carinska prevara, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca, a sve u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe iz Turske, Mađarske i Italije u BiH.

Procjenjuje se da su osumnjičena lica, čineći navedena krivična djela, oštetila budžet BiH za iznos veći od 4,5 miliona KM.

U saopštenju se dodaje da Sipa aktivno nastavlja rad na ovom predmetu radi utvrđivanja svih činjenica i dokumentovanja krivičnih djela.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tal

22.11.2017 20:58

Za ovaj kriminal i mnogi drugi glavni krivci su kriminalci i reketasi iz UIO.I druga kriminalna slicna ovim su upetljani korumpirani iz ove institucije gdje korupcija ide strogo po vertikali.Danas je u UIO kriminal i reket visestruko veci nego za vrjeme K.Causevica.Kod njega je bilo koliko toliko nekog rada i reda.

ODGOVORITE