"Štepanek će biti Đokovićev trener!"

Bivši trener Andre Agasija Daren Kejhil otkrio je da mu je Amerikanac rekao da će Čeh u 2018. biti stalni član stručnog tima srpskog igrača!

Tenis 22.11.2017 | 15:30
"Štepanek će biti Đokovićev trener!"
Novak Đoković trenutno je u Beogradu i nastavlja da radi, kako bi potpuno spreman dočekao početak nove sezone. On je još od jula van terena zbog povrede lakta, pa je propustio veliki broj turnira, izgubio bodove i 2017. završava kao 12. igrač svijeta.

Đoković je još ranije najavio da će se vratiti za Novu godinu, na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, koji se igra od 28. do 30. decembra. Na tom turniru, koji je Novak osvajao tri puta, trebalo bi da igraju i Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Dominik Tim, ali i Miloš Raonić i Pablo Karenjo Busta.

Posljednjih dana spekuliše se mnogo i tome kome će biti u Đokovićevom stručnom timu. Andre Agasi će sigurno će biti uz Novaka na velikim turnirima, ali se nameće pitanje ko bi mogao neprekidno da bude uz njega, kao što je svojevremeno to bio Marjan Vajda, a kasnije i Boris Beker.

Mediji prenose da bi i to trebalo da bude riješeno do starta nove sezone i da bi mjesto glavnog trenera mogao da zauzme Radek Štepanek.

Čeh je nedavno okončao karijeru, a poznato je da su i on Đoković u veoma dobrim odnosima. Upravo na oproštaju od tenisa Štepanek je zagolicao maštu javnosti, napomenuvši da želi da bude trener u budućnosti.

Agasijev bivši trener Daren Kejhil izjavio je za ESPN da će Čeh biti uz Đokovića u 2018. Kejhil je naveo da je nedavno bio na večeri sa Agasijem, koji mu je nagovijestio da će Štepanek trenirati najboljeg srpskog tenisera.

Ta informacija nije potvrđena, ali ne zvuči kao nemoguća, pogotovo što se o toj saradnji pričalo i nakon Rolan Garosa, kada je Đoković istakao da je saradnja sa Agasijem odlična, ali da je njemu potreban trener koji će neprekidno biti uz njega.

On je tada "provukao" da ne žuri sa donošenjem odluke i da će temeljno razmotriti opcije, kao i da novi trener ne mora da bude igrač koji je bio svjetski "broj jedan". Dodao je da već ima u planu nekoga.

"On je bivši igrač koji je imao zavidnu karijeru i uspjevao je u najvećem broju slučajeva da izvuče maksimum. On nije bio najbolji na svijetu, ali je bio dovoljno pametan i uporan. Pored toga to je neko čije su vrijednosti slične mojima", poručio je Đoković.

U vrijeme kada je Đoković to pričao Štepanek je i dalje bio aktivan igrač, pa je to možda odvuklo misli na neku drugu stranu. A ustvari, on od januara nije odigrao nijedan meč zbog povrede sve do zvaničnog oproštaja prije nekoliko sedmica.

Štepanek (38) nikada nije bio prvi na ATP listi, najbolji plasman u karijeri mu je osmo mjesto, ali je godinama bio u svjetskom vrhu i uvijek težak i nezgodan rival. Osvojio je pet titula u karijeri, a na grend slemovima najbolji plasman ostvario je 2006. kada je na Vimbldonu igrao četvrtfinale.

Protiv Đokovića je odigrao 14 mečeva u karijeri, a dobio je samo jedan - 2006. u četvrtfinalu turnira u Roterdamu. Posljednji duel odigrali su početkom ove godine u Dohi, a Đoković je izborio polufinale pobjedom u dva seta - 6:3, 6:3.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar