Višegrad: Pokazna vježba policije

Povodom obilježavanja krsne slave MUP Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila, pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Foča organizovali su u Višegradu pokazno-taktičku vježbu za građane i učenike.

Republika Srpska 20.11.2017 | 21:19
Višegrad: Pokazna vježba policije
Kako je na vježbi rečeno, oni su pokazali visoku profesionalnu spremnost da u svim uslovima brzo odreaguju i izvrše zadatke u cilju zaštite građana i imovine RS.

Vježba je izvedena u krugu Fabrike „Terpentin“, a simulirano je hvatanje dva pljačkaša od kojih je jedan bio nenaoružan, a drugi je imao vatreno oružje.

Komandir jedinice za podrušku Zlatko Radović kaže da je vježba imala više faza.



„Pokazali smo presretanje vozila, zatim odbrana policajca od nenaoružanog lica, upotreba službenog psa a posebno smo hapsili lice koje je bilo u vozilu. Na kraju je pokazano i to kako opolicajci upadaju u objekat gdje se nalazi naoružano lice i kako smo ga lišili slobode , „ rekao je Radović.

Radović je potvrdio da pripadnici ove jedinice učestvuju i van područja Policijske uprave Foča pa i u akcijama koje nisu njihova specilanost a to je spašavanje civilnog stanovništva u slučaju elementranih i drugih nepogoda.



„Imali smo više takvih akcija ali da izdvojimo i učešće u u spašavanju lica i imovine u jednoj fočanskoj fabrici gdje je spriječeno da se požar proširi i na privatne kuće, „ dodao je Radović.

Posmatrači su mali priliku da vide opremu i naoružanje kojim raspolažu pripadnici ove jedinice, njihovu obučenost u nepredvidivim situacijama i brzinu kojom se izvode akcije.

U akciji su učestovala i vozila koja pripadaju jedinici.

Publiku na vježbi činili su i učenici Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

a

20.11.2017 20:23

JEL TO POKAZUJU "ORUZANA PLJACKA POSILJKE NOVCA"- TO SMO VEC IMALI ?

ODGOVORITE
Name

Ro

20.11.2017 20:33

Ma kakav put.Šta će nam ? Nema privrede niti će je biti.Sve se pokralo.Treba održavati auto put.Ni govora da se radi.Nismo u stanju da održavamo magistralni put a kamoli auto put.Znakove,branike itd.sve će pokrasti.Ne treba nam

ODGOVORITE
Name

AR

20.11.2017 21:07

Pa gdje su ravnogorci da se pridruze ovoj vjezbi oni su glavni Kako moze bez njih Oni su nas ponos I dika

ODGOVORITE
Name

Rus.

20.11.2017 22:22

Cirkus zivi,ko i RS, sve na isti kalup.

Name

Re

21.11.2017 05:28

Tjeraju tvoje vehabije po sumama..

Name

Re AR

21.11.2017 05:42

Idi Lijeci se...

ODGOVORITE