Todorić iznio niz teških optužbi

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić tvrdi da su lica povezana sa Kreditanštalt investment bankom i njihovi saveznici u Hrvatskoj "zločinačko udruženje" u koje su uključeni i moćni političari i da izvlače novac iz tog koncerna i Hrvatske.

  • Vijesti
  • Region


On je na blogu napisao da će, ukoliko nadležna tijela razmotre njegove tvrdnje i počnu djelovati, "ukazati i na cjelokupni koruptivni sistem, zbog kojeg novac svakodnevno odlazi iz `Agrokora` i Hrvatske".

"Izvorište cjelokupnog zločinačkog udruženja čine ljudi povezani sa Kreditanštalt investment bankom, a njihovi saveznici u Hrvatskoj su različiti finansijski savjetnici, advokatska društva i slično", tvrdi Todorić, prenose hrvatski mediji.

On kaže da je ta inostrana i domaća grupa, čiji je "zločinački plan preuzimanje `Agrokora`, imala svoje ljude u koncernu koji su ih ne samo snabdijevali potrebnim informacijama, već i svojim djelovanjem uticali na poziciju `Agrokora`".

"Međutim, da bi uspjeli, bilo je neophodno uključiti i politiku", ističe Todorić i navodi da je u tom trenutku u vlasti učestvovala koalicija "Most", kojoj je "rušenje `Agrokora` jedna od centralnih tačaka političkog programa".

"Lider `Mosta` Božo Petrov zajedno sa svojim stranačkim saradnicima i nekim istaknutim članovima HDZ-a, prije svih prvi potpredsjednik Vlade Martinom Dalić, kreću u koordinisanu akciju rušenja `Agrokora` i mene lično", tvrdi Todorić.

Londonski sud je nakon plaćanja kaucije pustio na slobodu odbjeglog vlasnika "Agrokora" Ivicu Todorića, koji je osumnjičen za milionske pronevjere u tom koncernu.

Izvor: Srna

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Горан

20.11.2017 16:45

Русија треба да уништи ту крватску лоповску багру

Todo

20.11.2017 17:50

to dodoricu care

OTVORI KARTE HADZIJO.STA TI JE MOST MOGAO URADITI ZA POLA GODINE.POCNI OD REDNOG BROJ 01.- 5000

T

20.11.2017 21:20

Ruski Čovjek

20.11.2017 21:16

Od kada je Todorić zaglibio i postao Ruski čovjek,KGB upumpao milijardu u Agrokor misleći da ce tako svojom šapom pokriti HR jer je Agrokor i Todorić bio vladar iz sjenke tada je Todorić sebi presudio.Da nije ušao u kombinaciju sa Rusima Agrokor bi jos propadao i ispumpavali bi novac do zadnjeg ali ovako nema sale sa NATO.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.