Najava - LŠ: "Posljednji voz" za Napoli i Monako!

U utorak uveče na rasporedu su utakmice 5. kola Lige šampiona u grupama E-H. Dortmund već prežaljen, derbi Sevilja - Liverpul.

Fudbal 20.11.2017 | 23:15
Najava - LŠ: "Posljednji voz" za Napoli i Monako!
Vodeći tim italijanskog prvenstva i prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona nalaze se pod pritiskom dva kola pre kraja grupne faze elitnog kontinentalnog takmičenja.

Napoli je u prva četiri kola doživeo tri poraza i u utorak mora da pobedi Šahtjor da bi zadržao teoretske izglede za drugo mesto u grupi, iza do sada stoprocentno uspešnog Mančester sitija.

Šahtjor je u septembru kao domaćin slavio rezultatom 2:1, tako da bi Ukrajinci prebrinuli sve brige i porazom od 3:2. U tom slučaju bi kolo pre kraja imali tri boda više i bolji međusobni skor od Napolija.

Od francuskog prvaka Monaka se posle prodaje nekoliko ključnih igrača (Mbape, Mendi, Bernardo Silva, Bakajoko) ovog leta nije očekivala repriza prošlosezonskog uspeha, ali ni ovako drastičan pad.

Klub koji je u maju ove godine igrao polufinale Lige šampiona protiv Juventusa, sada je od mogućih 12 bodova osvojio samo dva i na stadionu "Luj Drugi" ima imperativ pobede u duelu sa Lajpcigom.

Čak i ako u ovom kolu sve bude išlo na vodenicu "kneževa", za plasman u osminu finala će kroz dve nedelje morati da savladaju i Porto u gostima.

Borusija Dortmund ima podjednako "mršav" bodovni saldo kao Monako, ali se u grupi sa Totenhemom i Realom nalazi u još težoj situaciji.

Londonski tim već je obezbedio prolaz, dok "kraljevići" na Kipru protiv Apoela imaju prvu "meč loptu".

Najneizvesnije je u grupi E, gde Liverpul ima minimalnu prednost u odnosu na Sevilju pred međusobni okršaj na stadionu "Sančez Pishuan", dok će trećeplasirani Spartak pokušati da se pobedom nad Mariborom što bolje pozicionira pred poslednje kolo, u okviru kog će gostovati na "Enfildu".

SVE POZNATO U UTORAK?

Posle petog kola bi mogli da budu poznati svi učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupa E, F, G i H. Mančester siti i Totenhem već su sigurni, a Sevilja, Liverpul, Šahtjor, Bešiktaš, Porto i Real mogu da im se pridruže u utorak uveče. Međutim, biće borbe, jer samo jedan tim više ne može do drugog mesta u grupi, a to je Fejenord.

PAROVI 5. KOLA:

Grupa E

Spartak Moskva - Maribor 18.00
Sevilja - Liverpul 20.45

TABELA: Liverpul 8, Sevilja 7, Spartak 5, Maribor 1.

Grupa F

Mančester siti - Fejenord 20.45
Napoli - Šahtjor 20.45

TABELA: Mančester siti 12, Šahtjor 9, Napoli 3, Fejenord 0.

Grupa G

Bešiktaš - Porto 18.00
Monako - RB Lajpcig 20.45

TABELA: Bešiktaš 10, Porto 6, Lajpcig 4, Monako 2.

Grupa H

Borusija Dortmund - Totenhem 20.45
APOEL - Real Madrid 20.45

TABELA: Totenhem 10, Real 7, Borusija 2, APOEL 2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar