Uhapšene 93 osobe u Srbiji

Direktor HTP "Azotara" i čelnik policijske stanice u Baču uhašeni su danas u okviru policijske akcije koja je u toku, saznaju "Novosti".

  • Vijesti
  • Srbija


Direktor HTP "Azotara" Miljan Đurović i načelnik policijske stanice u Baču Staniša Nenadić uhapšeni su danas u okviru policijske akcije koja je u toku, saznaju "Novosti".

Kako saznajemo, radi se o akciji suzbijanja korupcije u Srbiji.

Uhapšene 93 osobe, među njima direktori, policajci, službenici... 

Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

Kako je saopštio MUP, osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje.

Na teret im se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnostiU okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u iznosu od oko 8,3 miliona evra.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kilograma marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Licko

20.11.2017 15:25

Ovako se radi u normalnoj državi a ne kao u BiH!!!!

Pa i uoci proslih izbora su hapsili.Naravno niko osudjen.

Re

20.11.2017 15:49

kada ce doci na red u rs hapsenje direktora javnih preduzeca sve bogatiji i bogatiji

petko

20.11.2017 15:52

samy

20.11.2017 15:45

Blize se izbori pa idu hapsenja al mi samo nije jasno da li ce Debeli posluziti u predizbornoj kampanji.

milan

20.11.2017 21:13

NIKO JOS NIJE OSUĐEN DA ROBIJA OD DOSADASNJIH UHAPSENIH!!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.