Gofan do finala preko Federera! Slijedi Dimitrov!

London: Gofan ostavio Federera bez velikog finala! David Gofan savladao je Rodžera Federera posle preokreta i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu – 2:6, 6:3, 6:4! Sok "poklonio" pobedu, Dimitrov u finalu Londona! Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu pobedom nad Džekom Sokom 2-1 (4:6, 6:0, 6:3).

Tenis 19.11.2017 | 08:30
Gofan do finala preko Federera! Slijedi Dimitrov!
Dvadesetšestogodišnji Belgijanac eliminisao je deset godina starijeg Švajcarca posle šest poraza u nizu, odnosno osam uzastopno izgubljenih setova.

Njegov rival u borbi za najveći trofej u karijeri biće bolji iz okršaja Grigora Dimitrova i Džeka Soka, a Bugarin i Amerikanac sastaju se u O2 areni od 21 čas.

Posle nešto više od pola časa igre, sve je ukazivalo na to da ćemo gledati kako se Rodžer u nedelju bori za svoj sedmi trofej, u jedanaestom finalu, pošto je krenuo brejkom, a potom i napravio još jedan za vođstvo u setovima. 

Međutim, David nije paničio, polako je ulazio u ritam i počeo da pravi sve veće probleme Federeru, da bi već u drugom gemu iskoristio prvu priliku da i on oduzme servis rivalu.

Mogao je Švajcarac da se izvuče u sedmom, kada je propustio jedinu brejk šansu, ali Gofan to nije dozvolio, posle čega je rutinski odservirao, bez izgubljenog poena, za izjednačenje.

Nije želeo ništa da menja u svojoj igri, ostao je agresivan pri gotovo svakom udarcu, pametno je 'šetao' protivnika, i onda stigao do nove dve, vezane šanse za brejk. Rodžer je prvu spasao servisom, ali drugu ne.

Nije se Belgijanac uplašio ogromnog trijumfa, odbio je nalet i spasao loptu za ribrejk, a onda bio izuzetno siguran u svojim servis gemovima.

Posle 107 minuta igre stigao je do prve meč lopte i odmah je pretvorio u konačni preokret za slavlje karijere.

Sok "poklonio" pobedu, Dimitrov u finalu Londona! Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu pobedom nad Džekom Sokom 2-1 (4:6, 6:0, 6:3).

Verovatno je malo ko očekivao, ali u finalu Završnog mastersa 2017. godine igraju David Gofan i Grigor Dimitrov.

Gofan je ranije tokom dana bio bolji od Rodžera Federera, a Dimitrov je prošlonedeljnog pobednika Mastersa u Parizu savladao za tačno dva sata borbe u uzbudljivoj završnici.

Dimitrov je krenuo jako od samog starta i napravio brejk već u drugom gemu meča. Gotovo rutinski je potvrdio brejk za 3:0, da bi se prelomni trenutak prvog seta odigrao u narednom gemu. 

Dimitrov ne koristi brejk loptu, Sok posle velike borbe osvaja gem na svoj servis za 3:1, a onda već u narednom pravi brejk. 

Od tog trenutka je podigao samopouzdanje, odigrao još jedan dobar gem i iskoristio drugu brejk priliku za 5:4 da bi svojim servisom osvojio prvi set. 

U drugom je postojao samo jedan teniser. Nikakve neizvesnosti nije bilo u tom delu igre u kome je Dimitrov sa tri brza brejka došao do 6:0 za 23 minuta igre. 

Treći set će Džek Sok verovatno dugo pamtiti. Igrači su bili egal do 3:3, Dimitrov je osvojio gem na svoj servis za 4:3 i red je došao na Soka. U najgorem mogućem trenutku je odservirao duplu servis grešku za brejk loptu Dimitrova, Dimitrov je pritisak protivnika iskoristio i poveo sa 5:3. Sok je tako svojom greškom praktično poklonio pobedu protivniku. 

Uzbuđenja tu nisu prestala. Pobedu je trebalo overiti novim servis gemom koji za Dimitrova nije bio ni nalik na prethodni u kom je servirao. Posle dve brejk lopte, četiri meč lopte i desetak minuta igre Sok šalje lopticu van polja i Dimitrov uspeva da prođe u finale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar