Loši rezultati vlade i skupštine

Loši rezultati i u prvih devet mjeseci ove godine prate rad izvršne i zakonodavne vlasti u Republici Srpskoj.   Vlada Srpske je ostvarila najlošiji rezultat u posljednjih sedam godina. Ovo su rezultati istraživanja Centra civilnih incijativa,  javlio je reporter BN televizije.

Republika Srpska 17.11.2017 | 16:25
Loši rezultati vlade i skupštine
Prema istraživanju Centara civilnih incijativa, zakonodavna vlast nije održala nijednu posebnu sjednicu o pitanjima važnim za život građana.

Za loše rezultate skupštine odgovorna je izvršna vlast, saopštili su iz CCI.

-Umjesto ostavki ministara kod kojih su utvrđene nepravilnosti u radu, ostavku su pod pritiskom morali da podnesu glavni revizor i njegov zamjenik, konstatovano je u izvještaju Centra civilnih incijativa.

Izvršna vlast u Republici Srpskoj nije popravila svoju produktivnost.

"Vlada Srpske je ostvarila najlošiji rezultat u posljednjih sedam godina, kada je riječ o realizaciji zakona. Hronična nelikvidnost budžeta i njegova zavisnost o zaduživanju - zabrinjavaju, ocijenili su u Centru civilnih inicijativa.

O lošim rezultatima rada Narodne skupštine govori mali broj realizovanih zakona. Tri mjeseca do kraja godine parlamentu je ostalo da usvoji skoro tri puta više zakona nego u prvih devet mjeseci zajedno. I dalje najveći dio skupštinskog budžeta odlazi na lična primanja zaposlenih - oko 6,6 miliona maraka.

Vlada i Narodna skupština Srpske treba da se fokusiraju na ključne probleme građana i njihovo rješavanje, a da prestanu davati svoj doprinos u dizanju tenzija u zemlji, preporuka je CCI-ja. Smatraju i da revizorski izvještaji i zaštita nezavisnih institucija od političkih pritisaka treba što prije da se nađu na dnevnom redu skupštinskih zasjedanja.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brkic-Becirbegovic

17.11.2017 16:54

Vojna neutralnost, izborna kampanja, nacionalizam i huskanje referendumom.. s druge strane standard opada, mladi odlaze, privreda i zdravstvo-dva osnovna nosaca drustva- se urusava..Ova vlada je svom narodu neprijateljska jer nema kompetencija u bilo cemu. Ako ima neka neko nabroji u cemu? Hvala.

ODGOVORITE
Name

Re

17.11.2017 18:13

Pa eto idu izbori narod CE rec jesul ovi nekakvi eksperti u pravu ÖVP je prije neka bagra kosu oni Java organizacija KO in placa da SE zna znali BI da je ÖVP obicna banda.