Otvoren Sajam mesa u Bijeljini

Na platou firme "Globus" u Dvorovima kod Bijeljine danas je otvoren prvi Semberski sajam mesa na kom je učešće uzelo oko 30 proizvođača mesa i drugih proizvoda.

Republika Srpska 17.11.2017 | 14:47
Otvoren Sajam mesa u Bijeljini
Firma "Globus" organizovala je prvi Sajam mesa sa željom da se i široj javnosti pokaže čime to sve Semberija raspolaže i kakve resurse ima u stočarstvu i proizvodnji mesa.

“Namjera ovog sajma je da stavimo akcenat na aktuelni proizvod, privredni produkt u Semberiji a to je meso. Želja nam je bila da pokažemo širem okruženju da je meso iz Semberije najkvalitetnije”, rekao je organizator sajma Milenko Zupur.

Sajam je podržala Gradska uprava Bijeljine, kao i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

“Bijeljina je još jednom pokazala da može proizvesti veće količine mesa, da može biti nosilac razvoja ovog kraja i da je proizvodnja zdravog mesa ono što ljudi rade ovdje”, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da se u narednom periodu mora raditi na tome da se ovo što Semberija ima pretvori u jedno bogatstvo koje će biti ponos Republike Srpske.

Kulen, kobasice, čvarci i ne samo to!

Gurmani i ljubitelji dobrog zalogaja imali su priliku probati najkvalitetnije proizvode proizvođača mesa iz naše zemlje i regiona.

A da uz ukusan zalogaj ide salata, sir i peciva pobrinuli su se poljoprivredni proizvođači koji su pokazali svoje umijeće i zadovoljili sva čula.

Dok se na štandovima nalazilo suvo meso i drugi proizvodi posjetioci su osjetili miris pečenog bika ali i roštilja koji su vrijedno pripremali majstori ukusne kuhinje.

Svi prisutni su mogli besplatno degustirati proizvode,a složili su se da je ovakav sajam trebalo i ranije organizovati. Sajam mesa će trajati tri dana.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RO

17.11.2017 14:20

Jesu li im radnici svi prijavljeni ? Tu ima na 100-tine radnika na crno a glume gazde ? E moja RS tužna i jadna.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

17.11.2017 16:29

Ko je ovdje lud?Kod nas u RS je 70%neprijavljenih radnika a 30% je prijavljeno na minimalac.Gdje si drzavo?

Name

zika

17.11.2017 18:45

Nije cudo sto su radnici na crno, jer gazde imaju svoje piune u politici.

ODGOVORITE
Name

Atr

18.11.2017 08:30

Nema hrane bez Tarane.

ODGOVORITE